IRKÇILIK VE İNSANLIĞIN YOK OLUŞU!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnsan ırklarının renk ve fiziki şekil esas alınarak birbirlerinden üstünlüğünü temel alan felsefeye ırkçılık deniliyor.  Irkçılık insanlık tarihine en büyük zararı veren ve kan dökülmesine sebep olan bir kavramdır. Beyaz ırkın üstünlüğü düşüncesi sömürge savaşları ve köle ticaretine paralel olarak gelişti ve zamanımıza kadar geldi. Irk ayrımcılığı nedeniyle, bazı ülkelerde bir arada yaşayan değişik ırktan insanlar arasındaki düşmanlıklar kıyımlara yol açtı. İşte bugün ülkemizde de buna benzer oyunların senaryoları hayata geçirilmeye çalışılıyor. Nevruz bayramı diyerek sokağa dökülerek siyasi bir partinin de desteği alınarak ülke kan gölüne çevrilmeye çalışılıyor.

SON ZAMANLARDA DÜNYADA IRKÇILIK ARTIYOR MU?

Son yıllarda ırkçılığın arttığı gözlemleniyor. BM ırkçılıkla mücadele ediyor gibi görünse de 25 AB ülkesinin 9’unun geçmişi katliamlarla doludur. BM insan hakları savunucularının raporları ile hareket ederek aslında insanları daha çok ırkçılığa itiyor ve bunu birçok kişi gözden kaçırıyor. İnsan hakları savunucularının ezilmiş toplumlar ve ırklar olarak hazırladıkları raporlar aslında o insanların yaşadıkları ülke devletlerine baş kaldı olarak geri dönüyor.  Ne var ki, 20. yüzyılın son çeyreğinde ırkçı düşünce ve uygulamalar daha çok tepki çekiyor ve yasal düzenlemelerle önü alınmaya çalışılıyor. Ama tüm bunlara rağmen kapalı kapılar ardında herkes kendi ırkını meşrulaştırmaya çalışıyor ve insanlığın var oluş sebebini unutuyor. 1947’de Filistin’e biri Yahudi diğeri Arap iki devlet kurulması ön görülüyor. İsrail kabul ederken Araplar bu devlete karşı çıkıyor. Ogün dür bu gündür Filistin’de akan kan durmuyor. 2. Dünya savaşından sonra savaşı kazanan Müttefik Ülkelerin verdiği karar ve sonuç günümüze kadar birçok kişinin ölmesine sebep oluyor.

Birleşmiş Milletlerin verilerinden toplanıp gündeme getirilmeyen soykırımlar ve tarihlerine şöyle bir bakalım

IRKÇILIK VE İNSANLIĞIN YOK OLUŞU!

1-İspanyol ve Amerikalıların Yerlilere Uyguladığı Soykırım 2.-Norveçlilerin Taterlere (Göçer) Uyguladığı Soykırım 3.-İngilizlerin Avustralyalı Yerlilere Uyguladığı Soykırım 4.-Almanların Batı Afrika’da Namibyalılara Uyguladığı Soykırım 5.-Almanların Yahudi ve Çingenelere Uyguladığı Soykırım 6.-Amerikalı ve İngilizlerin Almanlara Uyguladığı Soykırım 7.-Danimarkalıların Alman Mültecilere Uyguladığı Soykırım 8.-Rumların Kıbrıs’ta Türklere Uyguladığı Soykırım 9. Yunanlıların Batı Trakya’da Türklere karşı asimilasyon yoluyla uyguladığı Etnik ve Kültürel Soykırım 10- Bulgarların Türklere karşı uyguladıkları Etnik ve Kültürel Soykırım 11- Amerikalıların Irak’ta yaptıkları Soykırım. 12- Bosna Hersek’te Sırpların Bosnalılara uyguladığı soykırım. 13- İsrail’in Filistinlilere karşı yaptığı ve halen uygulamada olan soykırım. 14- Rusların ve Ermenilerin Azeri ve çeçen vatandaşlara yaptığı soykırım. Buna en iyi örnek Hocalı katliamıdır. 15- Rumların Kıbrıs Türklerine yaptığı katliam ve daha sayamadığım birçok katliamın en büyük sebebi ırkçılıktır.

Günümüzde bakıldığında ırkçılığa hayır diyerek sokak siyaseti yapanlar maalesef ırkçılığın en büyük aktörleridir. Adem ve Havva’da doğma insanlığın neyi paylaşamadıkları muammadır. Siyah-beyaz, ak- kara ne fark eder ki sonuçta hepsini yaradandan ötürü sevmemiz gerekmez mi? Yeni dünya düzeni içerisinde emperyalizmin aktörleri maalesef ırkçılıkla mücadele eder gibi görünse de, ırkçılığın en büyük destekçileri ta kendileridir.

Sömürge devletler kurmanın en büyük yolu ırkçılıktır. Irkçılık yüzünden birbirlerini katledenlerin topraklarına gelip yerleşen emperyalizm dünyanın en büyük tehlikesidir. Savaşın olduğu yerde elbette silah tüccarlarını unutmamak gerekir.

NOBEL BARIŞ ÖDÜLLERİ ASİLERE Mİ VERİLİR?

Nobel Ödülleri ile tanınan Alfred Nobel, 1 Ekim 1833’te iflas etmiş bir iş adamının oğlu olarak dünyaya geldi. Tarihe ‘dinamitin mucidi’ olarak geçen Alfred Nobel, patlayıcılara olan düşkünlüğünü babasından aldı. 1937’de Alfred henüz 4 yaşında bir çocukken babası Immanuel Nobel, Saint Petersburg’a taşınır ve burada bir mayın fabrikası kurar. 1866 yılında yüzde 75 oranında nitrogliserini, yüzde 25 oranında emici bir toprak türü olan Kieselguhr ile karıştırır ve o ‘müthiş’ maddeyi bulur. Şimdi ise savaşların babası Alfred Nobel tarafından kurulan NOBEL barış ödülleri dağıtılıyor. Ödüle layık görülenlerde büyük bir ihtişamla gidip ödüllerini alıyorlar. 1901’den bu yana Nobel barış ödüllerini alanları incelediğinizde barışa mı yoksa baş kaldırıya mı ödül veriliyor bunu anlamak mümkün olacaktır. Silah satışlarından elde edilen gelirle kurulan bir vakfın verdiği barış ödülünden gurur duyanlar ve boy gösterenlerde en az onlar kadar şiddet yanlısı sayılmaz mı?

İşte yaşanan Nevruz olayları ve arkasındakiler bu uzantıların kollarıdır. Vatan savunması farklı bir şey, aynı topraklarda aynı nefesi aldığın Müslüman kardeşlerine silah sıkmak farklı şeyler. Geleceğin en büyük tehlikesi Irkçılık kavramının doğuracağı katliamlar sonucu insanlık tarihinin yok oluşudur. Irkçılık insanlık tarihinin en ürkütücü lekesi ve karasıdır. Savaş olmazsa silah tüccarları silah satamaz, savaş olmazsa sömürgeciler sömürecek kan bulamazlar, savaş olmazsa kan emiciler olmaz!!!

Nevruz sebebi ile sokaklara inerek kutlama yapanlar sizin bayram anlayışınız bu mu? Sizin insanlık ve barış anlayışınız bu mu?  Şiddet ve kin hiçbir topluma bir şey kazandırmamış bilakis yok olmalarına sebep olmuştur. Irkçılık dünyanın geleceğini ve insanlığın geleceğini tehdit ediyor ve sonunu hazırlıyor.

Hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum..

MEZİNE SIRAKAYA

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
IRKÇILIK VE İNSANLIĞIN YOK OLUŞU!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin