JAPONYA’YA ZEYTİNYAĞI İHRACATI YÜZDE 16’YA ULAŞTI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

JAPONYA’YA ZEYTİNYAĞI İHRACATI YÜZDE 16’YA ULAŞTIJaponya’yı hedef pazar olarak seçen Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, Japonya pazarında yaptığı çalışmaların meyvesini topluyor.

2007 yılında Japonya, Türkiye’nin zeytinyağı ihracatında yüzde 5’lik bir paya sahipken, 2011 yılı sonunda yüzde 16’lık paya ulaştı. ZZTK son olarak Japonya’da Foodex Gıda Fuarı kapsamında Türk Zeytinyağı Tanıtım ve Tadım Semineri düzenledi. ZZTK Yönetim Kurulu Üyesi Emre Uygun Japon gurmelere Türk Zeytinyağı tadımı yaptırdı.

Japon gurmelerin büyük ilgi gösterdiği etkinliği bu yıl 3. Kez düzenlediklerini anlatan ZZTK Yönetim Kurulu Üyesi Emre Uygun, Japonya’da Türk zeytinyağına ilginin her geçen yıl biraz daha arttığını gözlemlediğini söyledi.

JAPONYA’YA ZEYTİNYAĞI İHRACATI YÜZDE 16’YA ULAŞTI

Foodex Gıda Fuarı kapsamında düzenlenen, “Türk Zeytinyağı Tanıtım ve Tadım Semineri”nde katılımcılara, Türk zeytin ve zeytinyağı sektörü ile ilgili bilgilendirme sunumu da yaptıklarını belirten Uygun, “Türk zeytinyağı sektörü ile ilgili bir tanıtım filmi izlettik. Son bölümde, farklı bölge zeytinyağlarından 3 örnekle zeytinyağı tadımı yaptırdık. Özellikle tadım bölümü büyük ilgiyle takip edildi” diye konuştu.

İTALYAN VE İSPANYOLLARIN TEKELİNİ KIRIYORUZ

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi’nin Japonya’yı hedef pazar olarak seçtikten sonra Japonya’ya yönelik fuar katılımları, alım heyeti organizasyonları ile yoğun bir tanıtım çalışması yürüttüğüne işaret eden Uygun şöyle konuştu; “ZZTK’nın 3 yıllık gayretleri sonucunda Japon tüketici ve ithalatçı firmalarda Türkiye’de yüksek kalitede zeytinyağı üretildiği bilinci yerleşti. Türkiye’nin zeytinyağı ihracatında Japonya 2007 yılında yüzde 5’lik dilimi oluştururken, 2011 yılında bu rakam yüzde 16’ya yükseldi. 2011 yılında Japonya’ya 8 milyon 95 bin dolarlık zeytinyağı ihraç ettik ve Japonya en fazla ihracat yaptığımız ikinci ülke oldu. İthalatçı firmalar ile yaptığımız görüşmelerde, geçmiş yıllarda sadece İtalya ve İspanya’dan zeytinyağı alımı yaptıklarını, Türkiye’nin üretici bir ülke olduğu dahi bilmediklerini ZZTK’nın yaptığı aktiviteler sayesinde Türk zeytinyağı ile tanıştıklarını ve tedarik portföyüne Türkiye’yi de eklediklerini ifade ettiler. Günümüzde, birçok toptancı firma İtalyan ve İspanyol markalarının yanına bir Türk markası eklemek için Türk üreticilerle temasa geçtiler.”

TÜRKİYE DÜNYA İKİNCİLİĞİNE KOŞUYOR

Türkiye’de son yıllarda yoğun zeytin ağacı dikimi olduğunu hatırlatan ZZTK Yönetim Kurulu Üyesi Emre Uygun, “Önümüzdeki birkaç yıl sonra Türkiye yıllık 650 bin ton zeytinyağı üreten ve bu alanda İspanya’dan sonra dünya ikincisi olan bir ülke konumuna gelecek. Zeytinyağı sektöründe ihracat o zaman daha da büyük önem kazanacak. Sağlıklı beslenme alışkanlığının üst seviyede olduğu Japonya ihracatta en büyük pazarlarımızdan birisi olacak. Türk zeytinyağı ihracatçısı firmaları, 21-22 Nisan 2012 tarihlerinde daha çok tüketiciye yönelik olarak düzenlenecek olan Olive Japan 2012 Fuarı’na katılmaya çağırıyorum. Bu fuar kapsamında düzenlenecek olan Zeytinyağı Kalite Yarışması’na Türk firmalarını katılmaya davet ediyorum. Firmalarımız, Fuar ile ilgili detaylı bilgiyi Ege İhracatçı Birlikleri’nden alabilirler” diyerek sözlerine son verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
JAPONYA’YA ZEYTİNYAĞI İHRACATI YÜZDE 16’YA ULAŞTI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin