Kadınlar neden çiçek sever?

featured
Kadınlar neden çiçek sever?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadınlar neden çiçek sever?

Narkoz Haber olarak yüzyıllardır merak edilen ve yanıtı halen tam olarak bilinemeyen “Kadınlar neden çiçek sever?” sorusuna yanıt aradık.

Yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde Frezia Çiçekçilik işletme sahibi İzzetin Akkurt’a bu soruyu sorduk.

Kadınlar neden çiçek sever ve neden özel günlerde çiçek beklerler?

Kadınların çok hassas olduklarını ve doğaya karşı erkeklere oranla daha çok duyarlı olduklarına dikkat çeken İzzetin Akkurt, ” Aslında bu surunun tam anlamıyla bir yanıtı yok. Bu konuda pek çok felsefe var. Öncelikle kadın ANA’dır. Doğanın en eşsiz varlıklarıdır. Çiçeklerde tabiatın onlara sunduğu bir mücize gibi.
Bilim adamalarının yaptığı çalışmalarda, kadınların beyinlerindeki koku merkezi yüzde 50’ye yakın oranda erkeklerden daha fazla koku hücresi içerdiğini ortaya koyuyor. Kadınlar gerçekten bir bukette verseniz, tek bir gül de verseniz çok seviniyor. Bana göre kadın doğanın bir parçası ve doğurganlığı onu ayrıcalıklı kılıyor. Şefkat, merhamet, hoşgörü ve sevgi gücü kadınları çiçeklerle bütünleştiriyor. Biz erkekler öyle değiliz. Bir kadının bize çiçek göndermesi bizim duygularımızı ve tepkilerimizi arttırmaz. Ancak kadınlar öyle değil. Bir dal çiçek onların tüm dünyasını değiştirebiliyor. Kadınlar çiçek vermenin bir sevgi göstergesi olduğunu düşünür. Bu yüzden özel günlerde mutlaka çiçek almak isterler. Kadınlara göre bu davranış düşünceli olunduğu ve karşı tarafa değer verildiği anlamına gelir” dedi.

ÇİÇEK VE KALP SEVGİNİN SEMBOLÜ

Kadınlar için çiçeklerin duyguların ve sevginin göstergesi olduğuna dikkat çekenAkkurt, “Bu yüzden özel günlerde sevdikleri kişilerden çiçek beklerler. Bir anlamda sevginin bir yansıması olarak çiçekleri gördükleri için bu özel günleri de çiçeklerle taçlandırmak isterler. Bir buket çiçeğin taşıdığı anlam kadınlar için asla değişmez. Çiçekler renkleri ve kokuları ile doğanın mucizevi güzellikleri arasında, tıpkı kadınlar gibi. Sizde yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde en sevdiğiniz kadına çiçek alın ve onu mutlu edin” ifadeleriyle Frezia Çiçekçiliğe davet etti.

Akkurt, “Özel günlerde zamlanan fiyatlar yüzünden yakınan vatandaşlarımıza da kaliteli ve ucuz hizmet sunmaktan onur duyuyor” diyerek % 10 indirim müjdesi verdi.

Kadınlar neden çiçek sever?
Kadınlar neden çiçek sever?

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
1
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kadınlar neden çiçek sever?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin