KAHRAMAN TÜRK GAZİLERİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAHRAMAN TÜRK GAZİLERİAntep’e “Gazi” unvanının verilişinin 91. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında Gazilik Unvanı alan Gazilere Gazilik Rozetleri Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonunda düzenlenen törenle takdim edildi.
Türk Milletinin bekası ve huzuru için Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kahramanca görev yapan ve görevleri esnasında yaralanarak Gazilik unvanı alan kahraman Gaziler için düzenlenen rozet takma törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Vali Vekili Mevlüd Kurban, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş,  Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, İl Jandarma Komutanı Albay Birol Şimşek,Gaziler Vakfı Gaziantep Şb. Başkanı Mehmet Yeter ile TSK mensupları ile çok sayıda davetli katıldı.
5. Zırhlı Tugay Komutanlığı adına konuşan Piyade Albay Rıfat Şanlıer, 6 gazinin kutsal vatan borcunu yerine getirmek için Türk Silahlı Kuvvetlerine katıldıklarını, birliklerinde terör örgütüne karşı ülke güvenliğini sağlamak maksadıyla büyük bir fedakarlık ve gayret içinde kahramanca görev yaptıklarını, görevleri sırasında yaralanarak gazilik unvanı aldıklarını söyledi.
KAHRAMAN TÜRK GAZİLERİGAZİLERİMİZLE NE KADAR ÖVÜNSEK AZDIR
Türkiye Cumhuriyeti devletini korumak amacıyla yaptıkları faaliyetlerden dolayı gazileri kutlayan Şanlıer, ”Gazilerimizle ne kadar övünsek azdır. Kahramanlık ve hürriyet tutkusunun yanı sıra Türk milletinin üstün özelliklerinden birinin vefa duygusu olduğunu ifade eden Şanlıer, şunları kaydetti: ”Türk milletinin güvenliği, huzuru, refahı ve bekası ancak mücadele etme azim ve kararlılığına sahip, kendisini feda etme bilincine sahip evlatlarımızın yazdığı destan ve kazandığı zaferlerle sağlanabilir. Türk milletinin her ferdi bugün üzerinde özgürce yaşadığı bu kutsal vatanda aldığı her özgür nefesi geçmişteki fedakarlıklara borçlu olduğunu bilmektedir” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin; 91 yıl önce bugün 11 ay süren büyük mücadelede yalnızca bu toprakların mücadelesinin değil  ülke topraklarının mücadelesi ile varolma mücadelesinin verildiğini belirterek, Anteplilerin göstermiş olduğu üstün mücadelenin Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından  Gazilik Ünvanı ile ödüllendirildiğini söyledi. Şahin; “ Antepliler 11 ay süren kurtuluş mücadelesi neticesinde 6317 vatan evladını şehit vererek yazdığı bu destan ile Türk milletinin gönlünde de hak ettiği yeri almıştır.
BU TOPRAKLARDA YAŞAMANIN HER ZAMAN BEDELİ VARDIR
Bu ünvan Gazi Mustafa Kemal gibi büyük bir liderin vizyonunun göstergesi ile bu topraklarda yaşanan mücadelenin bir göstergesidir. O günlerde Şahinbeylerin, Şehitkamillerin vermiş olduğu mücadeleyi biz bugün torunları olarak onlara yakışır şekilde Dünyada, bölgede ve ülkede onurluca bir yaşam mücadelesi veriyoruz. Bu topraklarda yaşamanın her zaman bir bedeli olmuştur ve bu bedelde şehitlerimizin kanı, Gazilerimizin gönlünü, yüreğini, bedenlerini ortaya koymasıdır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak şehit yakınları ve gazilerimizin bütün ihtiyaçlarının çözümü için çalışmalarımız devam ediyor. Bununla ilgili olarak yapmış olduğumuz çalışmalar son aşamaya gelmiş olup kısa bir zaman içerisinde hayata geçirilecektir. Sayın Başbakanımız bu konu üzerinde hassasiyetle duruyor ve ilgileniyor. Bugün rahat bir şekilde nefes alıyorsak, geleceğimize umutla bakıyorsak ve geleceğimiz için planlar yapıyorsak bunun bedelini sizler ödediniz, bu nedenle biz sizlere minnettarız, şükranlarımızı ve en derim sevgilerimizi sunuyoruz” dedi.
Kahraman Gazilerimizden piyade uzman çavuş Kadir Durgut’a gazilik rozetini Bakan Şahin takarken, P.Çvş. Cuma Öztürk’e Gaziantep Vali Vekili Mevlüt Kurban, P.Onb. Cuma Bozkurt’a 5. Zırhlı Tugay Komutanı ve Gaziantep Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, P.Er Orhan Şipal’e Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, P.Er Uğur Beydilli’ye Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, P.Er Ramazan Portakal’a İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Birol Şimşek tarafından rozetleri takıldı.

KAHRAMAN TÜRK GAZİLERİ KAHRAMAN TÜRK GAZİLERİ

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KAHRAMAN TÜRK GAZİLERİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin