KARANLIK SAYFALAR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KARANLIK SAYFALARHayatımızın karanlık  sayfaları vardır; hatırlamak istemediğimiz ve umudumuzu yitirdiğimiz! Acı ve hüznün tam ortasında kaldığımız o sayfalar. Kimimizin karanlık sayfaları bir diğerine göre daha fazladır. Kiminin de aydınlık sayfaları ışık tutar yaşam damarlarına, kan pompalar kalbine!

İnsanların hata yapması kadar doğal bir şey yoktur. Hata yapmayan insan, zaten yaşam felsefesini ve defterini açmış sayılmaz. Bizleri de olgunlaştıran hatalarımız değil midir? Hayatta iki şey vardır. Olmak ya da olmamak!

Yaklaşık 4 ay önce bir dergi çalışması yapmaya karar verdik. “Eğitime dair ne varsa” “Eğitim ailede başlar” Ogün bu gün bu şehrin neden eğitimde sonuncu sıralarda olduğunu daha çok anlamaya fırsat buldum. Eğitim denince her şey duruyor. Öncelikle eğitim, eğitim yuvalarında anlam bulmalı!
Sokak çekimlerine başladık.. Yaklaşık 80’ne yakın çöp toplayan çocukla görüşme fırsatı yakaladım. İşte o zaman karanlık sayfalara nasıl ışık oluruz ya da olurlar dedim. Eğitim dergisi şöyle dursun acı bir tablo vardı önümüzde..Sanırım sekiz yıllık eğitim mecburi denilmişti yasalarda.. Eğer ben yanlış bilmiyorsam)
KARANLIK SAYFALARBakın çocukların %80’ni hiç okula gitmemiş. Bunların yaklaşık % 20’ si okula başlamış fakat daha sonra yokluktan okulu bırakmak zorunda kalmış. Çocuklardan bir tanesine sordum okusaydın ne olmak isterdin? Doktor dedi, diğeri öğretmen, diğeri asker bir diğeri yine öğretmen ve böyle sıralanıp gidiyor minik dudaklardan çıkan istekler.
Gerçek olan bu çöp toplayan çocukları hiç mi kimse görmüyor? Sen okula gidiyor musun ufaklık diye sormuyor? Demek ki önemsenmiyorlar. Bence bu konuda yetkililer milli eğitim veya valilik kolları sıvamalı ve çöp toplayan çocuk avına çıkmalı.. O zavallı masum minik eller çöp değil defter tutmalı. Yetkili makamlar geçici süre ile bir komisyon oluşturmalı ve görevlendirilen yetkililer çıkıp sokak sokak çöp toplayan çocuk arayarak okula gidip gitmediklerini tespit etmeli.. Toplum olarak sorumluluklarımızı yerine getirebiliyor muyuz?
Bu arada çocuklar öylesine bilinçli ki “ailemiz ceza almasın, yasak biliyoruz ama yokluk abla para pul yok ki okula gidelim” demeyi de ihmal etmiyorlar.
Günde 3 milyon kazanmanın sevinci ve çöpte buldukları pınar süt şişesinin kalanını içmenin mutluluğu ile evine dönen çocuklardan bahsediyorum.
Hepimiz hayat sahnesinde rollerini oynayan oyuncuların ta kendisiyiz.
Burada acı roller üstlenen oyuncularımızı karanlık sayfalardan çıkarmalı ve  aydınlık gelecek için hayata ışık tutan başarılı oyuncular olarak rollerini devam ettirmelerini sağlamalıyız.

KARANLIK SAYFALAR

Ellerim kokuyor, karnımda aç
Hey be! Pınar süt içeriz biz
Nafakamdır çöplükler benim
Karanlık sayfaların, çileli çocuklarıyız biz

Elim kalem tutmaz ki benim
Söyleyin kimiz biz
Hayalim olmaktı eğitimci
Karanlık sayfaların, gelecek nesliyiz biz

Sefalete sor, kurduğum düşleri
Hayal kurmak yasak değil ya,
Çöp arabamın dili olsaydı konuşurdu belki

Karanlık gecenin, umutsuz çocuklarıyız biz

Gözler yorgun, kalp yorgun,
Şeker tadında mutluluktur bizimkisi
Yaşamın sırtında at koşturan
Karanlık sayfaların, isimsiz çocuklarıyız biz

Beyaz yalanlar söyler annem
Yazılmamış defterin beyaz sayfaları gibi
Çöplüktür kaderimiz,
Karanlık sayfaların, AYDINLIK çocuklarıyız biz.

Mezine SIRAKAYA

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KARANLIK SAYFALAR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin