Kileci Antep’e “Gazilik” Unvanı Verilişinin 100. Yıl Dönümünü Kutladı

featured
GAİB Ekim Kasım Ayları Eğitim Takvimini Duyurdu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, Antep’e “Gazilik” unvanı verilişinin 100. yıl dönümünü kutladı.

Yayımladığı mesajda, Antep Savunması’nın dünya tarihine altın harflerle yazıldığını ifade eden Kileci; azim, kararlılık ve mücadeleden geri durmayan Gazianteplilerin, Meclis tarafından verilen  “Gazilik” unvanına layık olmak ve atalarının emeğine sahip çıkmak için o günden bugüne değin durmadan yorulmadan çalıştıklarını kaydetti.

8 Şubat 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Antep’e “Gazilik” unvanı verilmesinin dünya tarihinde ilk olduğunu dile getiren Kileci; “Bir asır önce Antepliler vatan savunmasında canlarını çekinmeden feda etti. Bugün onların torunları üretim ve ihracatta tarih yazıyor. Bugünlerin temelinde, bağımsızlık sınavı veren Türk milletinin asil evlatlarının kanları var, açlıkla sınavları var, yoksulluk ve yoklukla sınavları var. Antep Savunması, dünya savaş tarihinin en önemli kent savaşları arasında yerini almış ve bu savunma sonrasında kentimize, millet irademizin bina ettiği TBMM tarafından ‘Gazilik’ unvanı layık görülmüştür. Günümüzün marka kenti Gaziantep’in temelleri bir asır evvel atılmıştır. O günleri hafızalarımızda canlı tutuyor ve ülkemize hizmet etme gücünü şanlı tarihimizden alıyoruz. Bugünleri konuşabiliyor olmamızın baş müsebbibi, Gazilik unvanının en çok yakıştığı Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Gaziantep’in kurtuluş mücadelesinde kan döken şehit ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.”

Kileci Antep’e “Gazilik” Unvanı Verilişinin 100. Yıl Dönümünü Kutladı
0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kileci Antep’e “Gazilik” Unvanı Verilişinin 100. Yıl Dönümünü Kutladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin