Kileci: “Gazianteplileri kahramanlık misali olarak alabilirler”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kileci: “Gazianteplileri kahramanlık misali olarak alabilirler”

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada, “Gaziantep savunması, dünyanın en onurlu direnişlerinden biridir” dedi. Gaziantep Haber

Gaziantep‘in kurtuluşunun 100. yılını büyük bir gururla kutladıklarını ifade eden GAİB Koordinatör Başkanı Kileci; “Milli Mücadelenin en önemli kilometre taşlarından biri olan Antep Savunması, tarihimizdeki direniş destanlarından biridir. Birinci Dünya Savaşı’nın ardından Anadolu’nun işgal edilmeye başlanması ile Fransız askerleri tarafından çevrelenen Antep halkı esir edilmek istenmiş, fakat milletimizin özgürlük tutkusu bu kez Anteplilerin çehresinde belirmiştir. Bu şehrin Gazi unvanını, İstiklal Madalyası’nı kaç can ödeyerek aldığını hepimiz biliyoruz. Cephaneliği olmayan bir grup insanın tam teçhizatlı binlerce Fransıza karşı aylarca direndiğini düşünün. Evdeki bakırları eritip kurşun yaptıklarını, savaş müzesinden ilkel silahları alıp çatışmaya giriştiklerini düşünün. Ve kıtlık sebebiyle zehirli zerdali çekirdeğini yemek zorunda kaldıklarını biliyoruz. Antep nüfusunun ciddi bir kısmı bu mücadele esnasında kaybedilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu cesur halktan şöyle bahseder; “Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü Gazianteplileri kahramanlık misali olarak alabilirler” dedi.

Tüm imkânsızlıklara rağmen işgalci güçlere direnen Gazianteplilerin tarihte benzeri az görülen bir kahramanlık örneği sergilediklerini ifade eden Kileci, “Antepliler tarafından verilen bu topyekûn mücadele bize şunu hatırlatmalıdır; yöre insanımız imkânsızlıklar içerisinden başarılar çıkarmaya meyyal bir yapıdadır. Mücadeleler ile geçen bir tarih içerisinden çıkıp gelen bu coğrafya; insanımızı sürekli zor şartlarla mücadele eder bir halde başarmaya, üretmeye ve savunmaya odaklamıştır. Geçmişte Milli Mücadele’ye öncülük eden atalarımızın torunları olarak bugün, Türkiye’nin ekonomik mücadelesinde öncü şehirlerden biri olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri olarak; Türkiye’de en fazla ihracat yapan 5. şehir Gaziantep’te daha fazla yatırım, üretim, istihdam ve ihracat artışı sağlanması için tüm imkânlarımızla çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kileci: "Gazianteplileri kahramanlık misali olarak alabilirler"

Başkan Kileci, “Gazi şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 1 asırlık destanını kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakların istiklâl ve istikbâli için canlarını ortaya koyan 6.317 kahramanımızı ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu. Gaziantep Sağlık     

Başkan Çıkmaz: "Coşku ve gururla kutluyoruz"

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kileci: “Gazianteplileri kahramanlık misali olarak alabilirler”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin