KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar GAÜN öğrencileriyle  bir araya geldi

featured
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar GAÜN öğrencileriyle  bir araya geldi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar GAÜN öğrencileriyle  bir araya geldi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ev sahipliğinde Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’inci yıl dönümü dolayısıyla KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın katılımıyla “Kıbrıs Barış Harekatının 50. Yılı Etkinliği” düzenledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mavera Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikteki konuşmasında, ev sahipliğinden dolayı GAÜN’e teşekkür ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar konuşmasında milli davaların kolay olmadığını vurgulayarak, birtakım güçlere karşı mücadele verdiklerini ve onların menfaatlerinin başka olduğuna dikkati çekti. Cumhurbaşkanı Tatar şunları söyledi: “Karşımızda birtakım güçler var, onların menfaatleri de başka. Eğer biz bir milletsek, coğrafyamıza, Türkiye’yle komşuluk ilişkisine, Akdeniz’deki yeni siyasete, Doğu Akdeniz’in artan stratejisine ve Türk dünyasına baktığımızda en güneydeki Türk Devleti olarak bağımsız Türk Cumhuriyeti vardır. Bu bağımsız Türk devleti, toprağıyla, kıyıları, egemenliği, deniz alanları, kara suları, kıta sahaları, ekonomisi, bunların hepsiyle Mavi Vatan’a, Türkiye Cumhuriyeti’ne, KKTC’nin Türk dünyasına katkısı vardır.”

VALİ ÇEBER: “ÇALIŞKAN REKTÖR”

Gaziantep Valisi Kemal Çeber ise konuşmasında Kıbrıs Barış Harekatı’nın önemini vurgulayarak, harekatın yeni nesillere anlatılması gerekildiğini ifade etti. Yaptığı faaliyetlerden dolayı GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’a “Çalışkan Rektör” diyerek teşekkür eden Vali Çeber, “Birebirinden kıymetli organizasyon ve başarılı faaliyetler yürüten çalışkan rektöre, ekibine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

TEK MİLLET İKİ DEVLETİZ

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümüne nedeniyle düzenlenen etkinliğe ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, “Bu yıl Gaziantep Üniversitesinin kuruluşunun ve Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü, bu bir tesadüf değil tevafuk olmalı. Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü dolayısıyla böyle bir etkinliğine düzenlenmesine katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Kıbrıs ilk zamanlar Yavru Vatan diye anılırdı ama büyük bir devlet oldu. Tek millet, iki devlet olarak yolumuza devam edeceğiz, nice 50 yıllara” diye konuştu.

GAÜN Atatürkçü Düşünce Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Yunus Emre Tansü ise “Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümünün ilk anma toplantısını Sayın KKTC Cumhurbaşkanının teşrifleriyle gerçekleştirmiş olmaktan Üniversitemiz ve Atatürkçü Düşünce Topluluğu olarak şeref duyuyoruz.” diye konuştu.

Etkinliğin sonunda Gaziantep Valisi Kemal Çeber ile GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın günün anısına KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a hediye takdim etti.

Etkinlik öncesinde Türk Muharip Gaziler Derneği Gaziantep Şubesi Başkanı Cuma Erdem’in küratörlüğünü yaptığı, Kıbrıs Barış Harekatı’na özel görsellerin yer aldığı bir serginin açılışı yapıldı.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar GAÜN öğrencileriyle  bir araya geldi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin