KKTC’nin yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KKTC’de geçtiğimiz hafta ilk turu yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde halk bugün ikinci tur için yeniden sandık başına gitti.
KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki ikinci turda sandıklar 18:00’da kapandı. Yapılan oy sayımı sonrası resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 51,74 oyla Ersin Tatar kazandı.

Tatar, Sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, Son sözü Kıbrıs Türk halkı söyleyecek. Halkımızın özgür iradesini sandıkta ortaya koyacağına inanıyor tüm seçmenleri oyunu kullanmaya davet ediyorum. Yeni bir Geleceğe yürüyoruz” ifadeleriyle bir tweet atmıştı.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN KUTLAMA

Sonucun açıklanmasının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Ersin Tatar’ı şahsım ve Türk Milleti adına tebrik ediyorum. Türkiye, Kıbrıs Türk halkının hak ve hukukunun korunması için gereken her türlü çabayı göstermeyi sürdürecektir” dedi.

BAKAN MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU’NDAN KUTLAMA

“KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Ersin Tatar’ı gönülden kutluyoruz. Kıbrıs Türkünün refahı, kalkınması ve güvenliği için hep birlikte çalışacağız. #KKTC’nin Doğu Akdeniz’deki meşru hak ve çıkarlarını hep birlikte koruyacağız.”

MHP GENEL MERKEZİ’NDEN KUTLAMA

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Ersin TATAR’ı tebrik ediyor, seçim sonuçlarının Kıbrıs Türklüğü’ne hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.”

ARZU ERDEM’DEN DİKKAT ÇEKEN KUTLAMA

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem’in dikkat çeken paylaşımı, “Kıbrıs Türklüğü’nün egemenlik haklarıyla oynayan, şehit kanı ile aldığımız topraklarımızı Rumlar’a vermek isteyen Mustafa Akıncı’ya Kıbrıs Türklüğü gereken cevabı vermiştir.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Ersin TATAR’ı tebrik ediyorum.”
KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar oldu
ERSİN TATAR KİMDİR?

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar, 7 Eylül 1960’ta Kıbrıs’ın başkenti Lefkoşa’da  doğdu. Babası muhasip ve siyasetçi Rüstem Tatar, annesi ev hanımı Canev Tatar’dır. Köşklüçiftlik İlkokulu’ndan mezun olduktan sonra 1971-1974 yıllarında İngiliz Okulu’nda eğitim gördü. 1974’teKıbrıs Harekatı sonrasında okulun güneyde kalmasıyla birlikte eğitimine yatılı olarak İngiltere’de, Forest School’da devam etti, liseyi 1979’da burada tamamladı. 1982’de Cambridge Üniversitesi’nden mezun oldu.

PollyPeck firmasında 1986-1990 yılları arasında Finansman Müdürü olarak görev aldı. Asil Nadir’in basın işlerine girmesiyle birlikte 1990’da Türkiye’deki ShowTV ve Cine5  kanallarının kuruluşunda Genel Müdürlük yaptı. 1991-92 yıllarında  FMC- Nurol Savunma Sanayi A.Ş’de Finasman Müdürü olarak çalıştı. 1992-2001 arasında İstanbul’da Show TV’de Genel Koordinatörlük görevinde bulundu. 1996’da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk özel televizyon kanalı Kanal T’yi kurdu ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi.

1990’larda Doğan Harman ve Hüseyin Macit Yusuf ile Kıbrıslı  dergisini yayımladı, sonrasında Özer Hatay’la birlikte Kıbrısım dergisini çıkardı. 2001-2003 yılları arasında Yenicami Ağdelen kulüp başkanlığı yaptı. 2000’li yıllarda Halkın Sesi gazetesinde haftalık olarak “Uzman Görüş” köşesinde makaleleri yayımlandı. Aile şirketi olarak Tatar&Co Bağımsız Dış Denetim firmasında çalıştı ve ortak olarak yer aldı.

5 Mayıs 2009 tarihinde KKTC Maliye Bakanlığı görevine başladı. 2013 yılında Hükümet’in güvensizlik oyu ile düşürülmesinin ardından görevi son buldu.

27 Ekim 2018 tarihinde yapılan UBP Kurultayı’nda 2592 oy alarak birinci oldu ve 2005 oy olarak ikinci olan mevcut Genel Başkan Hüseyin Özgürgün  ile birlikte ikinci tura kaldı. 31 Ekim 2018 tarihinde UBP Kurultay Divan Kurulu tarafından ikinci tur seçimi yapılmaksızın Genel Başkan olarak seçildiği ilan edildi.

Ersin Tatar, evli ve 2 çocuk babasıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KKTC’nin yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar oldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin