Konukoğlu: “Gaziantep Suriyelilere dayalı olarak Gaziantep olmadı ki!”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konukoğlu: “Gaziantep Suriyelilere dayalı olarak Gaziantep olmadı ki!”

“Ekonomi’yi Suriyeliler Ayakta Tutuyor” söylemlerine İş Adamı SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’ndan açıklama geldi.

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu DW habere yaptığı değerlendirmede “Ekonomiyi Suriyeliler ayakta tutuyor” şeklindeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Türkiye’nin en önemli sanayi kuruluşlarından SANKO Holding Onursal Başkanı Konukoğlu: “Gaziantep Suriyelilere dayalı olarak Gaziantep olmadı ki! Tabiki bir Suriyeli iş gücü var. Ama şu bir gerçek ki Suriyeliler olmasa bu sefer doğudan göç gelirdi. Değişen bir şey olmazdı. Suriyeli göçmenler çok büyük oranda küçük esnaf ve KOBİ seviyesindeki işletmelerde çalıştırılıyor. Göçmenlerin her hangi bir seçeneği olmadığı için ucuz iş bölümlerini bu insanlar istila etti. Ama belirli fabrikalarda o kadar Suriyeli çalışmıyor. Genelde küçük esnafta çalışıyorlar” açıklamasında bulundu.  Suriyelilerin İstanbul’dan sonra en fazla bulunduğu kent Gaziantep.

Türkiye‘deki 3,5 milyondan fazla Suriyelinin 950 bini bir işte çalışıyor. Ancak bunların %90 1’i kayıt dışı. Uluslararası çalışma örgütünün raporuna göre: En çok tekstil, ticaret, inşaat, hizmet ve imalat sektöründe istihdam ediliyorlar. Türkiye’de ortalama haftalık çalışma süresi 48 saat iken, Suriyeli çalışanlarda bu 60 saatin üstüne çıkıyor. Aldıkları ücretler ise normal ücretlerinin %30 ile 40 altında belirleniyor. Suriyelilerin İstanbul’dan sonra en fazla bulunduğu kent Gaziantep.

 

“Ekonomi’yi Suriyeliler Ayakta Tutuyor”, “Suriyeliler giderse ekonomi çöker” söylemine gereken yanıtı İş Adamı Abdulkadir Konukoğlu verdi. 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Konukoğlu: “Gaziantep Suriyelilere dayalı olarak Gaziantep olmadı ki!”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin