Küçükbaş Hayvan Yetiştiricileri Rahat Bir Nefes Aldı

featured
Hayvan Yetiştiricileri Rahat Bir Nefes Aldı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küçükbaş Hayvan Yetiştiricileri Rahat Bir Nefes Aldı

Gaziantep’te bahar mevsimi ile birlikte küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin üretmiş oldukları süt miktarında ciddi artış olmuş ancak ürünlerin pazarlanmasında 17 günlük kapanma ile büyük sıkıntı yaşanmaya başlandı.

Pandemi nedeniyle 17 günlük tam kapanma döneminde hayvan yetiştiricilerinin üretmiş oldukları bütün ürünlerin pazarlamasında bazı sıkıntılar olduğu Gaziantep Valisi Davut Gül‘e iletildi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan ve koyun keçi yetiştiricileri Birlik Başkanı Osman Türkman ile görüşerek yaşanan sorun hakkında bilgi aldı. Konunun ardından alınan kararla Hayvan Yetiştiricileri rahat bir nefes aldı.

Küçükbaş Hayvan Yetiştiricileri Rahat Bir Nefes Aldı

Bu kapsamda:

1. Vatandaşlarımız üretmiş oldukları sütleri daha önce satmış oldukları yerlere ile etmesinde herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Bu yerlere sütlerini ve peynirler mi Satmaya devam edebilirler.

2. Sütlerini peynir yapan vatandaşlarımız üretmiş oldukları peynirleri koyun keçi yetiştiricileri Birliği’nin süt İşletmesine getirebilirler. burada peynirleri salamura yapılıp paketlenip kendi adlarına soğuk hava deposunda muhafaza edilerek diledikleri zaman ürünlerini hiç bir Ücret ödemeden alabilirler.

3. Süt üreten Vatandaşlarımızın sütleri Koyun Keçi yetiştiricileri Birliği tarafından evlerinden alınıp Birlik süt işleme tesisi ne peynire dönüştürülerek salamura yapılıp paketlenecek Burada soğuk hava deposunda muhafaza edilen peynirlerini diledikleri zaman hiç bir Ücret ödemeden alabileceklerdir.

4. Vatandaşlarımız üretmiş oldukları sütleri üyesi oldukları koyun keçi yetiştiricileri birliğine Bedeli karşılığında satabilirler. Birlik bu yönde talebi olan vatandaşların sütlerini alacak ücretlerini ödeyecektir.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Küçükbaş Hayvan Yetiştiricileri Rahat Bir Nefes Aldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin