KÜLTÜR ELÇİSİ BALAT’A TEŞEKKÜR PLAKETİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KÜLTÜR ELÇİSİ BALAT’A TEŞEKKÜR PLAKETİGaziantep Egeliler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Ege bölgesine yaptığı yatırımlarla bölgeler arası kurmuş olduğu ekonomi ve kültür köprüsünden ve derneğe göstermiş olduğu desteklerden dolayı MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat’a teşekkür plaketi verdi.

Teymur Continental Hotel’de gerçekleşen törene GEFEDER Yönetim Kurulu Üyeleri, MB Holding çalışanları ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını Ege Türküleri eşliğinde yapan Gaziantep Egeliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (GEFEDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mezine Sırakaya; “Sayın Muharrem Balat, derneğimizin kuruluşunda bize ciddi katkılar sağlamış, Ege Bölgesinin sıcaklığını Gaziantep’te yansıtan ve bölgeye yaptığı yatırımlarla Ege ve Güneydoğu arasında köprü olma görevini bizimle beraber üstlenen değerli bir iş adamımızdır. GEFEDER olarak kurulduğumuz günden itibaren başlıca amacımız Ege ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi arasında köprü olmaktır. Egeli işadamlarının ve Ege halkının Güneydoğu Anadolu Bölgesini daha iyi anlaması ve keşfetmesi adına önümüzdeki süreçte değişik planlamalar ve programlar yapacağız” dedi.

KÜLTÜR ELÇİSİ BALAT’A TEŞEKKÜR PLAKETİ

KÜLTÜR ELÇİSİ BALAT’A TEŞEKKÜR PLAKETİAh Bir Ataş ver türküsünün hikâyesi ile sözlerine devam eden Mezine Sırakaya, kurtuluş savaşının en büyük darbesini alan Ege yöresi halkı ve Gaziantep halkının arasında manevi bir bağın bulunduğunu belirterek Gaziantep’te yaşayan Egeliler olarak burada bulunmaktan ve yaşamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. 2014 yılı yaz sonuna doğru Gaziantep’te yaşayan Egeliler olarak Egeli iş adamları ve Gaziantepli iş adamlarını bir araya getirmeyi hedeflediklerini belirtti. Dernek Faaliyetlerinden de bahseden Mezine Sırakaya, Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi ve GEFEDER işbirliği ile açılan Ege yöresi Halk oyunları kursuna Gazianteplilerin gösterdiği yoğun ilgiden memnun olduklarını ve 41 kursiyerle devam eden kursların devamının geleceğini söyledi.

Programda konuşan MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat ise; “Sizleri tanımaktan büyük mutluluk duydum. Batı ile Doğu arasında kurduğunuz köprü, bu günlerde önemli bir gaye. Sizin gibi sivil toplum kuruluşları sayesinde birbirimizin kültürlerini daha iyi tanıyacağız. Hepinizin bildiği gibi tesislerimiz Ege bölgesinin güzide illerinden biri olan Aydın’da bulunmakta. Ben Aydın’ı çok severim. Toprağı o kadar bereketlidir ki Aydın’ın, bir tohum ekersiniz sonra bir bakmışsınız o tohum büyük bir ağaç olmuş. İnsanları da öyledir; sıcakkanlıdır, sevecendir. Bu konuda Egeliler ile Gaziantepliler birbirlerine çok benziyorlar. Gaziantep insanı da sevecendir, sıcakkanlıdır ve çok misafirperverdir. Siz saygıdeğer Egelileri şehrimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

KÜLTÜR ELÇİSİ BALAT’A TEŞEKKÜR PLAKETİKadın istihdamına değer veren ve destekleyen Balat; “Dünya Bankasının sitesinde yayınlanan bir video beni çok mutlu etti. Bizim Sultan Sera tesislerimizde çalışan bir kızımızla röportaj yapmışlar. Mutlu musunuz burada çalışmaktan demişler. Kızımızda burada çalışmaktan çok mutluyuz. Çünkü, eve ilk defa kazandığım para ile gittim. Kızıma dizüstü bilgisayar alabildim nasıl mutlu olmam demiş. Burada vurgulamak istediğim nokta, kadın istihdamına önem verilmesi gerektiğidir. Ege’de olsun Gaziantep’te olsun iş hayatında kadınlar mutlaka desteklenmelidir. Bizim tesislerimizde Egeli birçok kızımız çalışıyor” diye konuştu.

MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat’a katkılarından dolayı GEFEDER üyeleri adına teşekkür eden Sırakaya, Balat’a plaket takdim etti. Gecede Ege yöresi türküleri eşliğinde zılgıt çeken Egeliler, Gaziantep yöresinin sevilen oyunlarını da hep beraber başarıyla sergilediler.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KÜLTÜR ELÇİSİ BALAT’A TEŞEKKÜR PLAKETİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin