Mehmet Karayılan, “Üretimin ve Üreticinin Yüzyılı Yaklaşımıyla İlk  Adımları Atıyoruz”

featured
Mehmet Karayılan, "Üretimin ve Üreticinin Yüzyılı Yaklaşımıyla İlk  Adımları Atıyoruz"
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mehmet Karayılan, “Üretimin ve Üreticinin Yüzyılı Yaklaşımıyla İlk  Adımları Atıyoruz”

“Bitkisel ve Hayvansal Üretimi Artırmak İstiyoruz”

Gaziantep İl Tarım Müdürü Mehmet Karayılan; devrim niteliğindeki tarımsal üretim planlamasının #ÜretiminÜreticininYüzyılı yaklaşımıyla Türkiye Yüzyılında hayata geçirilmesi için ilk adımların atıldığını söyledi.
Gaziantep İl Tarım Müdürü Mehmet Karayılan; başta iklim değişikliği ve su kıstı olmak üzere ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan yaşanan gelişmelerin tarımsal üretimi önemli ölçüde etkilediğini belirterek, kaynakların etkin ve planlı kullanılmasının zorunlu hale geldiğini söyledi. Karayılan; “ Ayrıca artan nüfus ve yoğun kentleşme sonucunda gıdaya olan talep artışı, gıda güvenliği ve doğal kaynaklar üzerinde olan baskıyı arttırmıştır.

PANDEMİ GIDA ARZ VE TALEP DENGESİNİ OLUMSUZ ETKİLEMİŞTİR

Dünyada yaşanan pandemi, gıda arz ve talep dengesini olumsuz etkilemiş, ülkemize komşu bölgelerdeki savaşlar, gıda güvencesi ve güvenliğini temin etmek için tarımsal üretim planlamasının önemini daha da arttırmıştır. Uzun yıllardır dile getirilen, tüm paydaşların mutabık olduğu devrim niteliğindeki tarımsal üretim planlamasının #ÜretiminÜreticininYüzyılı yaklaşımıyla TÜRKİYE YÜZYILINDA hayata geçirilmesi için ilk adımları atıyoruz.

BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİMİ ARTIRMAK İSTİYORUZ

Anayasanın 45 inci maddesinde belirtilen “tarımsal üretim planlaması ilkelerine uygun olarak, bitkisel ve hayvansal üretimi artırmak” amacıyla 5488 sayılı Tarım Kanununda yapılan değişiklikle tarımsal üretimin planlanmasında Bakanlığımıza yetki verilmiştir. Tarımsal üretim planlamasının uygulanmasına yönelik “Tarımsal Üretimin Planlanması Yönetmeliği” 14 Eylül 2023’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yönetmelik kapsamında bitkisel üretim, hayvansal üretim ve su ürünleri alanlarında üretim planlaması çalışmalarına başlanmıştır. Yerelden merkeze bir yaklaşım ile kurgulanan planlama sürecinde illerdeki tarımsal üretimle ilgili tüm paydaşların temsil edildiği il teknik komiteleri kurulmuştur. Teknik komiteler illerin üretim potansiyeli, belirlenen ülkesel ihtiyaçlar, su varlığını ve iklim değişikliği gibi kısıtları da dikkate alarak illerdeki ürün desenlerini belirleyerek Bakanlıkta kurulan Tarımsal Üretimin Planlanması Kuruluna iletecekleridir. Diğer taraftan üretim planlamasını teşvik etmek için tarımsal destekler ve hibe programları, sübvansiyonlu krediler, sözleşmeli üretim gibi uygulamalarda düzenlenmeler yapılmaktadır.

Bakanlık merkez birimleri ile üretim planlamasının uygulayıcısı taşra teşkilatımızın birlikte hareket etmesi planlama sürecinin başarısı için son derece önemli görülmektedir. Bu amaçla 5 Şubat 2023 tarihinden itibaren Şubat ve Mart aylarında Bakanlık ilgili birimlerinden Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı, Daire Başkanı ve uzmanların katılımıyla oluşturulan bir ekip ile il müdürlüklerimizde teknik toplantılar yapılacaktır. Bu süreçte yaklaşık 45 il fiilen ziyaret edilecek olup diğer illerde de çevrimiçi toplantılar yapılarak yerel birimlerin teknik olarak güçlendirilmesi sağlanacaktır.

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News   Narkoz

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Mehmet Karayılan, “Üretimin ve Üreticinin Yüzyılı Yaklaşımıyla İlk  Adımları Atıyoruz”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin