Mehmet Tahmazoğlu’ndan Amatöre müjde!

featured
 Mehmet Tahmazoğlu’ndan Amatöre müjde!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mehmet Tahmazoğlu’ndan Amatöre müjde!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmzaoğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ve Mesut Bozatlı, Şahinbey İlçe Başkanı Mehmet Tiryaki ve beraberinde ki heyet Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Abdulkadir Gözegir ve yönetimini ziyaret etti.

Başkan Tahmazoğlu ASKF ziyaretinde yaptığı konuşmada, Gaziantep’e Amatör Evi ve 200 dönüm arazi üzerine çok donanımlı bir spor tesisi planladıklarını söyledi.

Tahmazoğlu, spor yapmanın önemine değinerek Gaziantep’te herkesin sağlıklı yaşam için spor yapması ve sporun alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Tahmazoğlu, Ben sporcuyum. Yüzme, at binme, motosiklet, bisiklet, tenis gibi değişik sportif aktiviteler yapıyorum. Akşam sabah muhakkak tartıya çıkarım. Yıllardır aynı kilodayım,fitim” dedi.

Tahmazoğlu konuşmasında: “Pazar günüde orman yürüyüşümüz oluyor.  Zaman zaman diğer alanlarda da yürüyoruz ama yaklaşık otuz beş yıldır aynı kilodayım. Yani bir kilo, iki kilo bazen artıyor, bazen eksiliyor ama ortalama 72 kilodayım. En fazla olsa olsa 73 oluyor. Şimdi bugün tartıldım, 70.6 geldi. Her sabah ve akşam tartılırım mutlaka. Eğer kiloda bir artış olursa hemen öğünü atlatıyorum, yemiyorum. Zaten iki öğün yiyorum. Akşam yemeği yediğimde bazen hemen yarım kilo alıyorum. Tabii şimdi herkese spor yap demek de olmuyor. Sen kendin yapmadığın zaman başkasına tavsiye edemezsin. Sen sigara içiyorsan başkasına içme diyemezsin. Önce kendin yapman gerekiyor. Biz de kendimiz spor yaptığımız için herkese çok rahat diyebiliyoruz. Bu anlamda Amatör Spor ve sizler çok kıymetlisiniz.

“SPORA DESTEĞİMİZ SÜRÜYOR”

Her yıl tüm gençlerimize, lise, üniversite öğrencilerimize spor ayakkabısı veriyoruz. Bu yıl dağıtacağımız hariç 1.088.000 spor ayakkabısı dağıttık. Ayakkabı yanında forma, eşofman da hediye ediyoruz. Yaklaşık 250.000 tane basketbol topu dağıttık. Bu yılda yeniden alım yapacağım. Yine bu yılda dağıtacağım. Sanırım bu sene 217 tane halı saha yaptık. Okullarda, parklarda, ücretsiz sahalarımız. İçinde ampute, atletizm, Voleybol, basketbol, tenis kortları, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, yüzme havuzu, kapalı spor salonu, her şey var. En son 4 ay önce 80 dönüm üzerinde geleneksel sporlar merkezi açtık. Bu da Türkiye’de örnek. Ata binebiliyorsunuz, okçuluk, güreş, yağlı güreş, hava güreşi gibi birçok sportif aktiviteyi burada yapabiliyorsunuz. Onun için spor yapmamak için hiçbir bahanemiz yok. Her türlü imkân var. Tüm parklarımıza spor aletleri koyuyoruz, Köylerde bile var.  Onun için hepinizden istirhamım spor yapalım ve spora teşvik edelim. Sağlıklı kalalım.

“HERKES SPOR YAPACAK”

Kafamda büyük bir alan var. Herkesin kolay ulaşabileceği, şehrin içinde sayılabilecek bir alan.  İçinde sahaların yanında gençlerin drift yapacakları alanlar da olacak. Bisiklet parkurundan tutunda çok sayıda spor alanı olacak büyük yapacağımız bu alan içerisinde. Yani yapacağımız bu alanda her şeyi yapabileceğiz.

“ALTI TANE OTOBÜS ALDIK”

Herkes spor yapacak. Biz diğer illere fark atmış durumdayız. Okulları geziyoruz. Spor yapan gençleri takip ediyoruz.  Kabiliyetli öğrencileri belirleyip onların önünü açıp imkan ve olanak sunuyoruz. Şuan 6 adet otobüs aldık. Ne için? Okullarda belirlediğimiz öğrencilerimizi alacak spor tesislerine götürecek ve ulaşım sorunlarını gidereceğiz. Kabiliyetli öğrencilerimizi seçip sporcu olarak yetiştiriyoruz. Bunu daha da yaygınlaştıracağız. Bu dönem artık bizim için ustalığın ustalığı olacak.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ise Gaziantep’in spor şehri olduğuna dikkat çekerek, “

Gaziantep bugün bir spor şehri oldu. Sizlerin Bu el birliğiyle yürütülen bir süreç. Bunu daha da yukarıya çıkaracağız. Pek çok alanda spor aktivitelerimiz bulunmakta. Ama bunların yanı sıra kulüp sayımız da ciddi anlamda yükseltik. İlk göreve geldiğimizde 8 kulübümüz varken bugün yaklaşık 150 kulübümüz bulunmakta. Valilerimiz de bu anlamda çok çok destek verdi. Gençlik Spor Bakanlığımız, belediyelerimiz çok güzel destekler verdi. Belediyelerimizin sosyal tesislerinde, farklı spor alanlarında Hem kadınların, hem gençlerin, hem de tüm vatandaşlarımızın hizmet görmesi açısından önemli tesisler yaptı. Şahinbey Belediye Başkanımız Kadınlar Yüzme Havuzu’nun olduğu bir tesis yaptı. Spor Köyü yaptı aynı şekilde. Bakanlığımızın da aynı şekilde, müdürlüğümüzün de aynı şekilde çalışmaları oldu. Tüm Türkiye’de Sayın Cumhurbaşkanımız da spora çok önem veren birisidir. O anlamda büyük başarılar elde edildi. Ama biz istiyoruz ki sporcu sayımızın kadınlarımızla, gençlerimizle ve tüm vatandaşlarımızın daha da yukarıya çıkarılması. Ay yıldız bayrağımızın altında İstiklal Marşımızın tüm dünyada okunarak büyük madalyaların getirilmesini sağlıyoruz. Ben verdiğiniz emekler için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

“Gaziantep artık bir spor şehri oldu. Sağ olsun belediyelerimiz: Tahmazoğlu Başkanımız,  Rıdvan Başkanımız hem de Fatma Şahin Bakanımız sporun ve sporcunun her zaman yanında olan başkanlarımız oldu” diyerek Eskiden yüzme havuzu yoktu. Şimdi bir birinden güzel spor tesislerimiz var. Ben çok eskiye gideceğim. Bende yüzücüydüm. Hatırlarsınız bir tane yüzme havuzu vardı. O da Kamil Ocak. Kapalı yüzme havuzuydu. Giderdik, dünya kadar çocuk olurduk havuzda. Artık seanslar kuru dolu olurdu. Bazen kontenjanlar dolardı. Yeni yüzücü çocuklar alınamazdı, çok iyi hatırlıyorum. Ama şimdi Gaziantep’e baktığımızda neredeyse her mahallemizde havuzlar var. Her mahallemizde yeni yüzme hocalarımız var, antrenörlerimiz var. Baktığımızda tüm mahallelerimizde halı sahalar var. Halı sahayla maç yapmak için saha arardık.  Şimdi nereden nereye geldik? Stadyumlarımız var, halı sahalarımız var. Yüzme havuzlarımız var. En büyük iş size düşüyor. Amatör spor kulüplerine düşüyor. Gençlerimizi spora kazandırmak ve her türlü kötülüklerden korumak için” ifadelerini kullandı.

ASKF Başkanı Gözegir ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Başkanımız söz verirse üç ay içerisinde yapar. Amatör Evi eksiğimiz vardı. Başkanımız bunun müjdesini verdi. Spora ve sporcuya her daim destek olmaya devam edeceklerini biliyoruz. Spor için her kim ne hizmet yapıyorsa biz alkışlıyoruz ve teşekkür ediyoruz” dedi.

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News   Narkoz

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
 Mehmet Tahmazoğlu’ndan Amatöre müjde!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin