Melih Meriç, “Muhtarlıklar icra bürosuna dönmüş”

featured
Melih Meriç, "Muhtarlıklar icra bürosuna dönmüş"
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Melih Meriç, “Muhtarlıklar icra bürosuna dönmüş”

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, muhtarlık bürolarını ziyaretlerinde endişe verici tablolarla karşılaştıklarını belirterek, ‘’Muhtarlıklar binlerce icra tebligatı ile dolu. Halkımız borçlu yaşıyor’’ dedi.

Gaziantep İcra Daireleri Başkanlığı 2023 Yılı Faaliyet Raporunda yer alan rakamların vahim olduğunu dile getiren CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, ‘’ Gaziantep İcra Dairesine 2022 yılı ve 2023 yılının 7 aylık döneminde ulaşan dosya sayısı 622 bin 73 olmuş. Bu verilere göre, 2 milyon 164 bin nüfuslu Gaziantep’te her 3 kişiden 1’i icralık…

“MUHTARLAR İCRA TEBLİAGATLARI DAĞITMA MERKEZİ OLDU”

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan Fin Türk verilerine göre ise, 252 milyon TL’lik kredinin yaklaşık 5 milyon TL’lik bölümü takibe düştüğünü hatırlatan Meriç, ‘’TBB Risk Merkezi verilerinde, Gaziantep, Bireysel Kredi Kartı Riski En Yüksek olan 10 il arasında yüzde 2,1 oranı ile 9.sırada yer aldı. Aynı verilerde Kişi Başı Ortalama Bireysel Kredi Kartı Riski En Yüksek 10 İl verisi de yer aldı. Buna göre, 26 bin 164 TL ile İstanbul, en yüksek ortalama kredi kartı borcunun bulunduğu il oldu. İstanbul’u 25 bin 101 TL ile Adana, 24 bin 428 TL ile Ankara ve 23 bin 361 TL ortalama borç ile Gaziantep takip ediyor. Bugün hangi muhtarlık bürosuna gitseniz binlerce haciz ve borç tebligatları var’’ dedi.

“2024’TE ARTIŞ OLMASI BEKLENİYOR”

Vatandaşların talebi üzerine konuyla ilgili olarak bazı araştırmalar yaptığını dile getiren Meriç, şunları söyledi: ‘’İcra Dairesi tarafından yapılan çalışmalarda, 31 bin 502 dosya sonlandırılmış, 13 bin 502 dosya ise işlemden kaldırılmış. 2024 yılına devri olacak dosya sayısı ise 460 bin 157 Emekli, memur, işçi ve esnaf geçim sıkıntısı yaşıyor diyoruz işte size rakamlarla belgesi. İktidar partisinin ekonomideki başarısını görmek için muhtarlık bürolarına bakmanız yeter’’ diye konuştu.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Melih Meriç, “Muhtarlıklar icra bürosuna dönmüş”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin