Belediye seçimlerinde AK Parti -MHP ittifakının detayları belli oldu

featured
AKP ve MHP yerel seçim için anlaştı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belediye seçimlerinde AK Parti -MHP ittifakının detayları belli oldu

AK Parti ile MHP arasında Mahalli İdareler seçimlerine ilişkin yapılacak işbirliğine ilişkin görüşmeler tamamlandı.

30 Büyükşehrin 28’inde AK Parti, 2’sinde ise MHP’nin adayı desteklenecek. Diğer 51 ilin 22’sinde ise Ak Parti ve MHP ayrı ayrı aday gösterecek.

Mahalli İdareler Seçimi Müzakere Heyeti adına açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız; “ 31 Mart 2024 tarihinde Mahalli İdareler seçimlerinde Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi arasında yapılacak olan işbirliğinin esaslarını görüşmek üzere 26 Ekim 2023 tarihinde başlayan görüşmeler 22 Aralık 2023 tarihinde başlayan 13.görüşme ile nihayete ermiştir.

Her zaman olduğu gibi önce ülkem ve milletim düsturu ile ele alınan konular karşılıklı anlayış ve iyi niyet çerçevesinde tam bir mutabakat ve uyum içerisinde sürdürülmüştür. Görüşmeler neticesinde 30 Büyükşehirde işbirliği yapılması, bu şehirlerden Mersin ve Manisa’da MHP Büyükşehir Belediye Başkanı Adaylarının desteklenmesi,  28 Büyükşehir Belediyesinde ise Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarının desteklenmesine karar verilmiştir. Büyükşehir statüsünde olmayan 51 ilin 22’sinde her iki partinin ayrı ayrı kendi adayları ile seçime katılması geri kalan 29 il merkezinde iş birliği yapılması kararlaştırılmıştır. Tarihi önemi sebebiyle Ahlat’ta AK Parti Adayının Söğüt’te ise MHP Adayının desteklenmesi uygun bulunmuştur. Ayrıntılı bilgiler önümüzdeki günlerde Kamu oyu ile paylaşılacaktır” açıklamasında bulundu.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
3
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Belediye seçimlerinde AK Parti -MHP ittifakının detayları belli oldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin