Meryem Ninenin Bedduası!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meryem Ninenin Bedduası!Tiyekli köyünde yaşayan Meryem nine evinde ki döşeğini Suriyelilerle paylaşırken onlardan birde isteği vardı. Bizi kıymaya geldiyseniz bu ülkenin başına dert olacaksanız hakkım haram olsun, İyi niyetli ve gerçekten mağdursanız helal olsun dedi.

Tiyekli Köyü’nde yaşlı nine Meryem Üzümcü’nün Suriyeliler için söylediği sözler oldukça anlamlı, duygu yüklü ve hançer gibiydi. “Yorğanımı, döşeğimi, yastığımı verdim. İyi niyetli geldilerse hakkım helal olsun. Askerimizi kırmaya, bizlere zarar vermeye geldilerse hakkım haram olsun” dedi.

O yıllarını bu topraklarda geçirdi. Toprakla yoğurulmuş nasırlı elleriyle hazırladığı yorğanını, döşeğini, yastığını Suriye’lilere “Yardım olsun” diye verdi. O yardımı Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan’a teslim ederken yaktığı feryat yürekleri yaktı ve oldukça duygulandırdı.

Basın mensuplarının yanına gelen Tiyekli Köyü’ndeki yaşlı nine, “Bu Suriye’lilerin gelişi hayra alemet değil. Eğer iyi niyetli geldilerse hakkımız helal olsun. Yok!  kötü niyetlilerse, askerimize, bizlere zarar vermek niyetindelerse hakkım haram, zift-katran olsun” dedi.

Bu sözlerin ardından Meryem Üzümcü’nün yanına gelen Şahinbey Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Sedat Canpolat, “İçin rahat olsun nine. Yapılan yardımlar boşa gitmez. Bizler bunların takipçiyiz” diyerek yaşlı ninenin yüreğine azda olsu su serpmiş oldu.

Köylüler evlerinde ne var ne yok Suriyelilerle paylaşırken Meryem ninnin bu feryadı akıllarda ve yüreklerde soru işareti bıraktı.

Narkoz Haber

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Meryem Ninenin Bedduası!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin