Mevsim değişikliğine dikkat!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mevsim değişikliğine dikkat!Özel Primer Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ramazan SARGIN, mevsim değişikliklerinde birçok hastalığın ön plana çıktığını ve üst solunum yolu enfeksiyonuşikâyetiyle gelen hasta sayısında artış olduğunu söyledi.

Soğuk algınlığı, grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarında doktorun bilgisi olmadan antibiyotik kullanımının zararlı olduğunu belirten Op. Dr. Ramazan SARGIN, kış aylarında birçok kişinin baş ağrısı, burun akıntısı ve tıkanıklık gibi şikayetler yaşadığın söyledi.

Üst solunum yolu enfeksiyonlarında en etkili faktörlerin başında virüslerin geldiğini vurgulayan Sargın, virüsün, bünyeyi zayıf düşürerek, vücudu diğer bakteri enfeksiyonlarına karşı hassas bıraktığına dikkat çekti. Şirketler, toplu taşıma araçları gibi kapalı mekanlar, üst solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanmak için büyük risk oluşturuyor. Çünkü havasız olan bu kapalı alanlarda, hastalık daha kolay yayılıyor. Bu tür enfeksiyonlarda, ağız ve burunu örtecek atkı kullanmak, korunma yollarından en önemlisidir” diye konuşan Sargın, bu hastalıklara yakalanma açısından risk yaratan faktörler hakkında şunları söyledi:

ENFEKSİYON RİSKİNİ NELER ARTIRIYOR?
“Burun kemiğindeki eğrilik, burun tıkanıklığı nedeniyle ağızdan nefes alıp vermek gibi durumlar, enfeksiyona yakalanma riskini artırıyor. Uyku ve yemek düzeni bozukluğu, dengeli beslenmemek, stres gibi faktörler de üst solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanmayı son derece artıran olaylardandır. Sağlıklı yaşam, dengeli beslenme, iyi dinlenme, spor yapma, doğal vitamin alma gibi faktörler enfeksiyonlara karşı birer kalkan görevi görmektedir.”

HASTALIK İYİ TEŞHİS EDİLMELİ
Üst solunum yolu enfeksiyonlarından en çok grip ve nezlenin birbiriyle karıştırıldığını vurgulayan Sargın, “Oysa iki hastalık farklıdır ve her ikisinin de tedavisinde, önce antibiyotik kullanımının yeri bulunmamaktadır. Yatak istirahatinin yanı sıra, ağrı kesici ve ateş düşürücü olan ilaçlar kullanılmalıdır. Hastalıkta antibiyotik kullanılmasına da ancak hekim karar vermelidir. Gereksiz antibiyotik kullanımı zararlıdır. Nezle, üst solunum yollarını tıkayan, burun akıntılı bir viral enfeksiyondur. Çok fazla ateş ve halsizlikle kendisini göstermez. Gripte ise ateş, halsizlik meydana gelmektedir” ifadesini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Mevsim değişikliğine dikkat!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin