MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay’dan açıklama

featured
MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay'dan açıklama
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay’dan açıklama

MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay’dan, İbrahimli Yapı Mağdurlarına ilişkin açıklama geldi.

Sermet Atay açıklamasında:

“Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Pamuk ve devamında fetö artığı sosyal medya hesaplarının organize açıklamaları ile tarafımın dolaylı olarak 380 kişiye dolandırıcılık iftirasına maruz bırakılması üzerine kamuoyunun gerçek bilgilerle bilgilendirilmesi ve provokasyonların engellenmesi amacıyla açıklama yapılması ihtiyacı doğmuştur.

Yaklaşık 15 yıl önce hissedar olarak aldığım arsa niteliğindeki taşınmaz ile ilgili olarak 18/08/2020 tarihinde İbrahimli Yapı adlı yüklenicinin de içerisinde bulunduğu üçlü inşaat konsorsiyumu ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalanmıştır. Sözleşmeye göre 2 yıl içerisinde yüklenicilerin inşaatı anahtar teslimi tamamlamasıyla dairelere hak kazanacağı kararlaştırılmıştır. Yapılan sözleşmeler gereği yüklenicilerin inşaatı eksiksiz tamamlaması halinde hak kazanabileceği daire sayısı 24 adettir. Bu sözleşmelerde yüklenicilerle daire paylaşımı yapılmamış -hangi dairelerin yüklenicilere ait olduğu belirlenmemiş- ve iskan alınmadan önce daire satışı yapılması da açıkça yasaklanmıştır. Yüklenicilerin 2 yıllık süre içerisinde inşaatı tamamlayamaması üzerine yüklenicilere ek süre tanınmıştır. Bu süre zarfında da inşaatın tamamlanmaması ve inşaatta hataların bulunması sebebiyle Mahkemeye başvurularak resmi tespit yaptırılmıştır. Tespit oranında yüklenicilere 14 adet daire resmi olarak devredilmiş ve 2023 Nisan ayında inşaat sözleşmesi resmi olarak feshedilmiştir. Fesih sonrası inşaat yarım vaziyette arsa sahipleri tarafından teslim alınmıştır. Geri kalan son 1 yıllık sürede inşaattaki harcamaların tamamı arsa sahipleri tarafından resmi olarak bizzat yapılmıştır.

Mağdur olduğunu iddia edilen kişilere daire satışı yapılabilmesi hukuken geçersiz olduğu gibi bu satışların arsa sahibi ile uzaktan yakından bir bağlantısı bulunmamaktadır. Yüklenicinin yaptığı satışlardan arsa sahibinin bilgisi bulunmamaktadır.

Yüklenicilerin inşaatı eksiksiz ve zamanında tamamlanması halinde dahi 24 adet hak edebileceği ve bu dairelerden 14 adedini kendi üzerine aldığı ortadayken 380 kişinin mağdur olduğunun iddia edilmesi açıkça provokasyondur. Bahse konu İbrahimli Yapı adlı yüklenicinin yarım bıraktığı 10 civarında inşaat mevcutken tarafıma ait inşaatta dolandırıcılık yapıldığını iddia etmek ve tarafımın hissedar olduğu arsa önünde manipülasyon yapmak açıkça riyakarlıktır. Çamur at izi kalsın fetö taktiğidir. Bu süre zarfında yükleniciden maddi ve manevi olarak en büyük zarar gören arsa sahipleridir. Yüklenicilerin, arsa sahiplerinin bilgisi dışındaki açıkça yasaklanmış geçersiz tasarrufları ile arsa sahiplerinin hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır.

Yalan bilgileri siyasal malzeme yapmaya çalışan; fetöcü hesaplarla işbirliği içerisinde hareket eden; yalanı huy edinmiş iftiracılarla Mahkemede hesaplaşacağız” ifadeleriyle meydan okudu.

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News   Narkoz

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
5
sinirli
Sinirli
1
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay’dan açıklama

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin