MHP’li Atay, Havayolu şirketlerine “Gaziantep yolunacak kaz mı?” diye sordu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep Milletvekili Av. Sermet Atay, basın mensuplarıyla bir araya geldiği kahvaltılı basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Gaziantep MHP Milletvekili Sermet Atay, Gaziantep uçuş seferlerinde artan bilet fiyatlarına tepki göstererek, Havayolu şirketlerinin Gazianteplileri yolunacak kaz gibi gördüklerini ve Gaziantep’e üvey evlat muamelesi yapıldığını söyledi.

“GAZİANTEP’E ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPILIYOR”

Gaziantep MHP Milletvekili Sermet Atay Gazianteplilerin uçuş seferlerinde ki bilet fiyatlarına olan tepkisini haklı bulduğunu ve Gaziantep’in Üvey evlat muamelesi gördüğünü belirtti. “Geçmişte Atlas Jet2in iki seferi vardı bire düştü.THY seferleri zaten ortada. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Ticaret Odası başkanımız sağ olsunlar THY Genel Müdürü ile görüşmüş. Arkadaş yeni uçaklardan size verelim demiş.  Sen Gaziantep halkıyla dalgamı geçiyorsun?Ekim ayında seferleri artıracaklarmış, siz dalgamı geçiyorsunuz. Zaten Gaziantep’in sezonu Haziran Eylül. Ekim’de zaten yolcu sayısı düşüyor. Neden Adana Kahramanmaraş biletleri Gaziantep’ten %50 daha ucuz.  Neden yarı fiyatına bilet satıyorsunuz? Gaziantep yolunacak kaz mı? 600 – 700 TL Bilet mi olur? Türkiye ve dünyanın en büyük hava şirketi Gaziantep’in yolcu sayısını görmüyor mu? Bu rezilliği görmüyor mu? Gaziantep eski günleri arıyor gerçekten! Gaziantep’in sahibi yok. Ben elindeki sayılarla basın toplantısı değil, icraat istiyorum” diyerek havayolları şirketlerine tepki gösterdi.

MHP’li Atay, Havayolu şirketlerine “Gaziantep yolunacak kaz mı?” diye sordu

 

Atay yaklaşan yerel seçimlerde Cumhur İttifakının ortak hareket edebileceğini belirterek, “Genel seçimde olduğu gibi yerel seçimde de cumhur ittifakı ortak hareket edebilir ve etmelidir. Çünkü genel seçimde olduğu gibi yerel seçimde de bir şer ittifakı olabilir. Bu şer ittifakı ile bölücü örgüt mensuplarının Büyükşehir kadrolarına girmesi kaçınılmazdır. O nedenle bunun önüne geçebilmenin tek yolu MHP ile Ak Parti’nin beraber hareket etmesidir. Bu bir gerekliliktir” ifadelerini kullandı.

Suriye’de ki savaş sebebiyle göçten en çok etkilenen şehirlerden biri olan Gaziantep’in, yeni bir göç dalgasını kaldıramayacağının altını çizdi.

MHP’li Atay, “İdlib’de yeni bir savaş söz konusu. Oraya sıkışmış yaklaşık 2 milyon insan var. Bunların bir kısmının yeni bir göç dalgasıyla Türkiye’ye geleceği söyleniyor. Göç dalgasının ilk durağı da Antakya, Kilis, Gaziantep ve Şanlıurfa. Artık ne Avrupa Birliği’nin parasını istiyoruz ne de onlardan daha fazla Gaziantep’e ve Türkiye’ye gelmesini istiyoruz. AB çok istiyorsa alsın göçmenleri ve kendi verdikleri parayla beslesinler. Bizim artık Türkiye ve Gaziantep olarak bunun üzerine gelecek bir Suriyeli göçmeni kaldıracak takatimiz kalmadı. Mevcut Suriyelilerin de orada yaşam koşulları sağlandıktan sonra kendi topraklarında iskan edilmeli. Nasıl ki bayramda 150-200 bin kişi kendi topraklarına bayramlaşmaya gidiyorsa, bayramlaşmaya gidenlerin evlerinde kalmalarını rica ediyoruz. Bayramda gidip görebilecekleri bir yerleri varsa, gittiklerinde kalabilecekleri yerleri de var demektir. Avrupa Birliği çok istiyorsa alsın bu göçmenleri ne gerekiyorsa kendi yapsın. Bizim Türkiye ve Gaziantep olarak daha bir göç dalgasını kaldıracak takatimiz kalmadı” dedi.

“GAZİANTEPSPOR’A SAHİP ÇIKIN”

Gaziantepspor’un durumuna da dikkat çeken Atay, “Gaziantepspor’un maçına gittim. 1500-2000 taraftar vardı. Bir tek siyasi parti temsilcisi milletvekili olarak ben vardım. Gaziantepspor bunu hak etmiyor. Gaziantepli sanayicilerimizi, iş adamlarımızı Gaziantepspor’a sahip çıkmaya çağırıyorum. Siyasilerimizin hepsini maçlara davet ediyorum. Kulübün bugünlere gelmesine neden olan eski yöneticilerin hukuk karşısına çıkarılmasını ve gereken işlemlerin de yapılmasını istiyorum” diyerek çağrıda bulundu.

“FETÖ DAVALARINDAN NEMALANDILAR”

30 Yıllık Avukat olduğunu belirten Atay, Gaziantep2te FETO Davalarından nemalananlar olduğunu belirterek “Bu memleketin tek FETÖ’cüsü Cahit Nakıboğlu mu? Cahit Nakıboğlu’nun yanında toplantılara katılanlar, Umre organizasyonları yapanlar, Organize Sanayi’de para toplayanlar nerede? sorularını sordu.  Atay, “Onlar bize yutturduklarını sanmasınlar. Biz yutmayız. Her şeyi görüyoruz. Bir şey söylemiyorsak adalete olan güvenimizden. Kimi kime yutturuyorsunuz? Bazı insanlar FETÖ davalarından nemalanmaya çalıştı. Bunu Adalet Bakanımıza da söyledim. Adalet yıpranmasın diye isimlendirmiyoruz. Gaziantep adliyesi son atamalardan sonra daha iyi olacak. Hem komisyon başkanı hem de başsavcımız değişti” dedi.

Atay, Gaziantep’te son dönemlerde artan Uyuşturucu kullanımına da değindi ve siyasilere sorunun çözümü için çağrıda bulundu.

“AF MECLİSTE OLACAK”

Mecliste affı tekrar gündeme getireceklerini de belirten Atay, “Meclis açılır açılmaz affı gündeme getireceğiz. Terör suçlularına ve cinsel istismarcılara af verilemeyecektir. Ancak cezaevlerinde bir ranzada nöbetleşe iki kişi yatıyor. Bunları genel başkanımız söyledi. Cezaevlerindeki doluluk artık insani bir yara halini almıştır. Ekim ayında af kanunu mecliste olacaktır. Bu MHP’nin sözüdür” dedi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
1
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MHP’li Atay, Havayolu şirketlerine “Gaziantep yolunacak kaz mı?” diye sordu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin