Milk belgeseli ilk kez Türkiye’de

featured
Milk belgeseli ilk kez Türkiye'de
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milk belgeseli ilk kez Türkiye’de

Emzirme hakkında farkındalık oluşturmayı hedefleyen Kanadalı yönetmen Noémi Weiss’in doğum ve emzirme ile ilgili “Milk” isimli belgesel filmi Liv Hospital Gaziantep’te gösterime girdi.

Emzirme hakkında farkındalık oluşturmayı hedefleyen Kanadalı yönetmen Noémi Weiss’in doğum ve emzirme ile ilgili “Milk” isimli belgesel filmi Türkiye’de ilk defa Liv Hospital Gaziantep’te gösterime girdi. Deprem bölgesindeki uzmanların erişimine de sunulacak olan film, özellikle afet durumlarında bebek beslenmesinin önemine dikkat çekiyor.

Film Blanc, Telus Fund ve La Leche League Türkiye işbirliğiyle düzenlenen etkinlikler, film gösterimlerinin yanı sıra uzmanlar tarafından yönetilen Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ- WHO) onaylı doğal afet (deprem vs.) durumlarında bebek beslenmesi ile ilgili uluslararası protokoller ve bilimsel kaynakların (rehberlerin) anlatıldığı etkinlik de (workshop) oldu.

“Lohusa kadınlar ve yeni doğan bebekler özel bakıma muhtaçtır”

Konu ile ilgili konuşan Gaziantep Ebeler Derneği Başkanı Doç. Dr. Ali Ovayolu, “Bizim için önemli olan emzirme konusunda yapılan bir belgeseli sunum için buradayız. Filmde özellikle doğal afetlerde yaşanan önemli bir sorunu gündeme getiriliyor. Lohusa kadınlar ve yeni doğan bebekler özel bakıma muhtaçtır. Afet durumlarında kadın ve bebeğin özel bakımı için neler yapılabilir. Bu konuda daha önce farklı konularda neler yapılmış bunları anlatan bir belgeseldir. Bu belgeselde alternatif beslenme önerileri ve aynı zamanda alternatif barınma yöntemleri gösteriliyor. Bizim bölgemizde yakın zamanda gerçekleşen büyük bir doğal afet olan depremden sonra yaşadığımız sıkıntıları düşünerek bu filmin bölgemiz için anlamlı olacağını düşündük. Türkiye’de ilk kez Liv Hospital Gaziantep’te gösterime giriyor” dedi.

Milk belgeseli ilk kez Türkiye'de

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News   Narkoz

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Milk belgeseli ilk kez Türkiye’de

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin