Milletvekili Bakbak Kadınlar Günü Münasebetiyle Bir Dizi Ziyarette Bulundu

featured
Milletvekili Bakbak Kadınlar Günü Münasebetiyle Bir Dizi Ziyarette Bulundu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Dr. Derya Bakbak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Gaziantep’te bir dizi ziyarette bulundu.

Gaziantep’in iş ve sosyal hayatına kadın eli değmeye devam ediyor. Şehrimizin tek kadın milletvekili olan Dr. Derya Bakbak da bu farkı yerinde görmek için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle geniş bir yelpazeyi kapsayan bir dizi ziyarette bulundu.

İlk olarak Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat’a konuk olan Dr. Bakbak, “Gaziantep Üniversitemize kadın eli değmiş, çok belli. Yeni projeleri ve faaliyetleri dinledikçe bir kadın olarak gurur duydum. Eminim ki kadınlarımız Gazi şehrimizin dört bir yanını değiştirip dönüştürmeye devam edecekler.” diyerek Prof. Dr. Balat’a ve kadın çalışanlara teşekkür etti.

Gaziantep Üniversitesi’ndeki ziyaretlerine GAÜN Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Belgin Alaşehirli ile devam eden Dr. Derya Bakbak, Alaşehirli’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, “Kadınlarımız her görevi başarıyla yerine getirebilir, yeter ki fırsat yakalasınlar.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Alaşehirli de Dr. Derya Bakbak’a koronavirüs salgını ve alınan tedbirler hakkında bilgi verdi. Pandemi sürecinde canlarını dişine takan sağlık çalışanlarına teşekkür eden Derya Bakbak, bir sonraki ziyaretini gerçekleştirmek üzere hastaneden ayrıldı.

Gaziantep Üniversitesi’nin ardından İbrahimli’ye geçen Dr. Bakbak, Sihirli Tatlar Pastanesi’ne uğradı ve pastanenin işletmecisi Hülya Nurgül Özhan ile sohbet etti.

“Kadınlarımız iş hayatının her kademesinde var olabilirler, Hülya Hanım’ı görünce buna bir kez daha inandık.” diyen Derya Bakbak, “Hem şehrin en güzel yöresel yemeklerini ve pastalarını yapıyor, hem mükemmel bir eş ve anne, hem de pandemi döneminde herkese örnek olarak; dikkatli ve kurallara uyarak milletimize hizmet götürüyor. Tatlı yedik, tatlı konuştuk.” diyerek pastaneden ayrıldı.

İbrahimli’den sonra Şehitkamil’deki Gülbeyaz Kuaför Salonu’na geçen Derya Bakbak, Gülbeyaz Hanım’la sohbet etti ve “Emeği ile buralara gelen, el hüneriyle ekmek parasını kazanan kadınlarımız, iş hayatının her alanında varlıklarını kabul ettirdiler. Gülbeyaz kardeşimiz de hem iyi bir anne hem iyi bir eş hem de yetenekli bir kuaför olarak birçok işi aynı anda başarıyla yürütüyor.” ifadelerini kullandı.

Organize Sanayi Bölgesi’ni de ziyaret eden Dr. Bakbak, Ferhan Sağım’ın tekstil fabrikasını gezdi. Sağım’ın etkin bir kadın olarak örnek teşkil ettiğini söyleyen Derya Bakbak, “Ferhan Hanım hem dernek hem oda çalışmalarında aktif, aynı zamanda iş yerinde başarılı kadınlarımızdan.” dedi.

8 Mart ziyaretlerini Şahinbey Belediyesi Özgecan Gençlik Merkezi’ndeki nakış işleyen kadınlarla sürdüren Dr. Bakbak, “Şahinbey’in kadınları hayatın her detayını nakışlarıyla yansıtıyorlar. Burada aldıkları eğitimle evlerinin bütçesine ortak oluyorlar, çocuklarının çeyizini yapıyorlar.” diyerek nakkaş kadınları tebrik etti.

Gaziantep’in halı merkezi olduğunu ve bu alandaki gelişmeleri dikkatle takip ettiğini ifade eden Dr. Bakbak, Baroque Halı’yı ziyaret etti. İşletmenin sahibi Zeynep Memiş’in Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Derya Bakbak, “Halının merkezi Gaziantep. Zeynep Hanım da kadın estetiğini buraya en iyi şekilde yansıtmış. Mekanları tamamlayan, işlevsellik kazandıran, estetik olarak değer katan halılar var. İşte bunları sağlayan, kadının bakış açısıdır.” dedi.

Ziyaretlerin son durağı Oğuzeli ilçesiydi. Dr. Bakbak, eşi rahatsızlanınca günde 10 kilo un ile ev ekmeği yaparak çalışmaya başlayan ve daha sonra birçok kadına kazanç kapısı sağlayan Nurgül Işık Çelebi’yi ziyaret etti. Kadın emeği ve el mahareti ekmeklerin yapıldığı yerde çalışan kadınlarla sohbet eden Bakbak, “Nurgül Hanım tek başına başlamış, şimdi yanında birçok kadın arkadaşımız çalışıyor. Ocağı sönmesin, ekmeği soğumasın, yolu açık olsun.” ifadelerini kullandı.

Dr. Derya Bakbak, ziyaretlerin sonunda yaptığı açıklamada, “Bu güzel günde, yaşamın her alanında değdiği yeri güzelleştiren, doğduğumuz andan başlayarak hayatımızın her anında emekleri ve özverileriyle pusulamız olan, bu topraklara sevgiden başka tohum ekmeyen bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Milletvekili Bakbak Kadınlar Günü Münasebetiyle Bir Dizi Ziyarette Bulundu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin