Modern kentte yeni bir proje daha

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ulaşıma bir kola
ylık daha getirdi. Belediye, kentin yoğun caddelerinin bulunduğu noktalara “bisiklet istasyonları ve bisiklet yolları” yaptı.

İlk etapta 5 istasyon kuran Büyükşehir Belediyesi, bu hizmeti Gazi Ulaş A.Ş. adına 60 bisiklet ile gerçekleştiriyor. Gaziantep Üniversitesi ile İstasyon Meydanı arasında yapılan 5 istasyonda isteyen kullanıcı herhangi bir yerden bisiklet kiralayabilecek.

İlk etapta Harikalar Diyarı, Masal Park, Sanko Park, Kalealtı, Kamil Ocak Stadyum yanındaki noktalarda hizmet veren bisikletler istasyonlarının ilerleyen günlerde çoğaltılacağı belirtildi.

Şu anda saatliği 2.40 TL’ye kredi kartı ile kiralanan bisikletler için 25 TL de depozite ödemesi yapılıyor. Yetkililer, “Kullanıcı, Gazi Ulaş A.Ş.’ye ait GaziBis istasyonlarından kiralama amacıyla teslim aldığı her bir bisiklet karşılığında kredi kartından 25 TL’nin bloke edilmesini, bisikleti teslim ettikten sonra ödenecek tutarın sistem tarafından düşümü yapılarak kalan miktarın bankadan bankaya değişkenlik gösteren bir süre içerisinde işlem yaptığı hesabına iade edilmesini uygun görmüş sayılır” ifadelerini kullandılar.

Modern kentte yeni bir proje daha

Yetkililer, yakın zamanda “Kart27” ile de bisiklet kullanımının yapılacağını, bu alanda çalışmaların devam ettiğini belirttiler.

Şu anda 56060 ile 56092 Nolu Cadde (1,6 km) ve Alleben Göleti Piknik Alanı yoluna (2,6 km) toplamda 4,6 km bisiklet yolu yapıldığını anımsatan yetkililer, Yeşilvadi Parkı’na da yaklaşık 18,7 kilometre bisiklet yolunun yapıldığını kaydettiler. Yetkililer, ayrıca Akkent-Karataş arasına da yaklaşık 14,5 kilometre bisiklet yolu yapılmasının planlandığını ifade ettiler.

 

Devam eden yollar

Gaziantep Ulaşım Ana Planı (GUAP) kapsamında bisiklet yol yapımı çalışmalarının da devam ettiği aktaran yetkililer, Olay Medya Kavşağı güneyi, Hastaneler Bölgesi civarı, Lojmanlar Caddesi, Kasap Ahmet Sokak, İstasyon Caddesi, Korutürk Caddesi, Eski Dülük Caddesi, Tekel Caddesi, Oto İşletme Sokak, 52009 Nolu Cadde, Kamil Ocak Caddesi, Nail Bilen Caddesi, Mithat Enç Caddesi, Ömer Asım Aksoy Caddesi, Kemal Köker Caddesi, Atatürk Bulvarı, Ordu Caddesi olmak üzere toplamda 16,3  kilometre bisiklet yolu yapılması planlanıyor.

 bisiklet-istasyonu-3

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Modern kentte yeni bir proje daha

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin