Narkotik Operasyonlarda Avrupa’nın en başarılı şehri Gaziantep!

featured
Narkotik Operasyonlarda Avrupa'nın en başarılı şehri Gaziantep!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Narkotik Operasyonlarda Avrupa’nın en başarılı şehri Gaziantep!

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, 2024 yılının ilk 4 ayında kentte meydana gelen asayiş olayları ve yapılan operasyonların bilançosu ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, 2024 yılının ilk 4 ayında 2023 yılının aynı dönemine göre asayiş olaylarında ciddi azalış olduğuna dikkat çekti.

Çeber, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Halil Şen ve Gaziantep İl Emniyet Müdürü Celal Özcan ile birlikte genel asayiş, terör, kaçakçılık ve organize suçlar, uyuşturucu ve madde bağımlılığı, trafik, siber güvenlik ve göçmen kaçaklığına yönelik pek çok alanda güvenlik güçlerinin çalışmalarına ilişkin basın mensuplarını bilgilendirdi.

GAZİANTEP, UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE AVRUPA’NIN EN İYİSİ

2024 yılında yapılan operasyonlarda 684 kg esrar, 2 kg eroin, 1,5 kg kokain, 127 kg metanfetamin, 35 kg bonzai, 1.256.933 adet narkotik hap ele geçirilmiştir. Bir önceki yılın aynı döneminde 281.679 adet sentetik hap yakalanmışken bu oran 2024 yılında %346 artış ile 1.256.933 adet olmuştur. Uyuşturucu ile mücadele kapsamında Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ve Gaziantep İl Jandarma Komutanlığının başarılı çalışmaları neticesinde Gaziantep Türkiye birincisi olmuştur. Gaziantep’in narkotik operasyon başarısı Avrupa’da en başarılı il olma özelliğini kazanmasına yol açmıştır. Yapılan başarılı çalışmalar sonucunda önümüzdeki dönemde uyuşturucu trafiğinin güzergahının değişeceğini öngörüyoruz. Narkotik alanındaki başarının önümüzdeki dönemde asayiş olaylarında genel düşüşü de beraberinde getireceğini öngörüyoruz.

EVDEN VE OTODAN HIRSIZLIK OLAYLARINDA AZALMA

Emniyet ve Jandarma Bölgesinde evden hırsızlık olaylarında 2023 yılına göre bu yılın aynı dönemine oranla %38 oranında azalma, otodan hırsızlık olaylarında %48 azalma meydana gelmiştir. Hırsızlık olaylarında aydınlatma oranı %45’ten %60’a çıkartılırken, otodan hırsızlık olaylarında 2023 yılına göre bu yılın aynı döneminde aydınlatma oranı %30’dan %60’a çıkartılmıştır.

BAĞ VE BAHÇE HIRSIZLIĞINDA JANDARMA’DAN BÜYÜK BAŞARI

Bağ bahçe hırsızlığı olaylarında 2024 yılında Jandarma tarafından alınan özel tedbirlerle önemli başarılar elde edilmiştir. 2023 yılında il geneli 25 hırsızlık olayı tespit edilmişken 2024 yılında bu sayı 7’e düşmüş ve 7 olayın tamamı aydınlatılmıştır.

KAPKAÇ VE YANKESİCİLİK OLAYLARINDA AZALMA

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü kapkaç olaylarında bir önceki yılın aynı dönemine oranla %59,6 azalma, yankesicilik olaylarında ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %38 azalma yaşandı. Kapkaç ve yankesicilik olaylarında aydınlatma oranının yükselmesi caydırıcılık etkisi yaratmış olup önümüzdeki dönemde bu tür olaylarda daha fazla düşüş olacaktır.

ARANAN ŞAHISLARIN YAKALANMASINDA GAZİANTEP, TÜRKİYE 5.Sİ

Gaziantep genelinde 2023 yılı ilk 4 ayında aranan 4776 kişi yakalanmışken 2024 yılının aynı döneminde bu oran %105 artış ile 9792 kişinin yakalanması sağlanmıştır. Yakalama oranlarında Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ve Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı Türkiye genelinde ilk 5 içerisinde yer almıştır.

GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞINDA ORGANİZATÖRLERE DARBE

Göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde 2023 yılının ilk 4 ayında 31 organizatör tutuklanmış iken bu oran 2024 yılında %81 artış ile 56’ya çıkarılmıştır. 2024 yılında tutuklanan organizatör sayısında %81 artış meydana gelmiştir.

TRAFİK KONTROLLERİNDE ARTIŞ

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından 2023 yılının ilk 4 ayında trafik uygulamalarında toplam 469.181 araç kontrol edilmişken bu oran 2024 yılında %129 artış ile 1.072.806 aracın kontrol edilmesi sağlanmıştır. Yapılan kontrollerde 214.957 araca cezai işlem uygulanmıştır. Geçtiğimiz yılın ilk dört ayında 17 vatandaşımız trafik kazalarında hayatını kaybederken bu yılın ilk dört ayında 19 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
1
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Narkotik Operasyonlarda Avrupa’nın en başarılı şehri Gaziantep!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin