Netanyahu, ateşkesi reddetti

featured
Netanyahu, ateşkesi reddetti
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Netanyahu, ateşkesi reddetti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, uluslararası toplumun ateşkes çağrılarını reddederek, “Ateşkes çağrıları İsrail’e Hamas’a teslim olma, teröre teslim olma, barbarlığa teslim olma çağrısıdır. Bu olmayacak” dedi.

İsrail saldırılarında 3.457’si çocuk, 2 bini kadın, 35 gazeteci,116 sağlık ekibi 8 bin sivil hayatını kaybetti.

Netanyahu sivilleri katletmeye devam edecek

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar 7 Ekim’den bu yana devam ederken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, uluslararası toplumun ateşkes çağrılarını reddetti. Netanyahu düzenlediği basın toplantısında, savaşı İsrail’in başlatmadığını ancak kazanacağını belirterek, Hamas’ın İran’ın oluşturduğu “şer ekseninin” bir parçası olduğunu öne sürdü.

ABD’nin İkinci Dünya Savaşı’nda Pearl Harbor bombalamasından veya 11 Eylül 2001’deki terör saldırısından sonra ateşkesi kabul etmeyeceği gibi, İsrail’in de 7 Ekim’deki korkunç saldırılardan sonra Hamas’la düşmanlığın sona ermesini kabul etmeyeceğini vurgulayan Netanyahu, “Ateşkes çağrıları İsrail’e Hamas’a teslim olma, teröre teslim olma, barbarlığa teslim olma çağrısıdır. Bu olmayacak” dedi.
İncil’den alıntı yapan Netanyahu, barışın ve savaşın zamanları olduğunu ve şu anda savaşın zamanı olduğunu vurgulayarak, “Ortak geleceğimiz için bir savaş. Bugün medeniyetin güçleriyle barbarlığın güçleri arasına bir çizgi çekiyoruz” dedi.

İstifa etmeyi düşünüp düşünmediği sorulan Netanyahu, “Onları tarihin çöplüğüne atacağız. Bu benim hedefim. Bu benim sorumluluğum” dedi.

Netanyahu, Gazze Şeridi’nde İsrail saldırılarında öldürülen sivillere ilişkin ise “masumların kasıtlı olarak öldürülmesi ile her meşru savaşa eşlik eden kasıtsız ölümler arasında ahlaki bir ayrım” olması gerektiğini öne sürdü.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Netanyahu, ateşkesi reddetti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin