New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın ilk ziyaretçisi Fatma Şahin olmuştu

featured
New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın ilk ziyaretçisi Fatma Şahin olmuştu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın ilk ziyaretçisi Fatma Şahin olmuştu

New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın seçim kampanyası sırasında Türk şirketlerden ve hükümetle bağlantılı kurumlardan yasa dışı bağış aldığı suçlamasıyla başlatılan soruşturmada önemli gelişmeler yaşandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, New York Belediye Başkanı seçilen eski Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams’ı ziyaret eden ilk uluslararası isimdi.

Brooklyn Belediye Başkanlığı döneminde Gaziantep’i ziyaret eden Eric Adams, Başkan Şahin’i Manhattan’daki New York Belediye binasındaki makamında ağırlamıştı.

New York Times, FBI’ın Eric Adams’ın seçim kampanyasında bağış sorumlusu olan Brianna Suggs’ın evinde arama yaptığını ve Suggs’ın kamu yolsuzluğu soruşturması kapsamında sorgulandığını aktarmıştı. NYT ayrıca savcıların Adams’ın Türkiye hükümetiyle mi yoksa Türkiye ile bağlantısı olan kişilerle mi işbirliği yaptığını araştırdığını da bildirdi.

FBI, 25 yaşındaki lobici Brianna Suggs’ın Brooklyn’deki evinde arama yaparken iki dizüstü bilgisayar, üç iPhone ve “Eric Adams” etiketli bir klasöre el koydu.

Adams’ın avukatı Boyd Johnson, kampanyaya usulsüz bir şekilde bağış toplandığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında telefonlarına ve bir tablet bilgisayarına el koyduğunu doğruladı. Johnson, “belediye başkanına ilişkin herhangi bir resmi suçlama yok ve soruşturma sürecinde iş birliğini sürdürüyor” dedi.

Adams, seçim kampanyasıyla ilgili başlatılan soruşturmaya dair yaptığı son açıklamada, “saklayacak hiçbir şeyim yok” dedi. Soruşturmada, KSK İnşaat Grubu’nun usulsüz bir şekilde Türk hükümeti tarafından sağlanan bağışları kampanyaya aktardığı iddia edilmişti.

VOA Türkçe, yayınladıkları habere göre, soruşturmada adı geçen inşaat şirketi KSK Construction Group’un ortağı Erdan Arkan’a iddialarla ilgili ulaşmaya çalıştı ancak kendisine ulaşmadı. Arkan, New York Belediyesinden uzun yıllardır çok sayıda ihale alan, şu anda hayatta olmayan Oğuz Gürsel’in sahibi olduğu KİSKA inşaat şirketinin genel müdürlüğünü yürütüyordu. Arkan ve arkadaşları 15 yıl önce KİSKA’dan ayrılarak KSK inşaat şirketini kurdu. KSK’nın hiçbir belediye ya da kamu ihalesine girmediği, şirketin sadece apartman inşaatı yaptığı belirtildi.

FBI’ın bu hafta başında mahkeme izniyle Adams’ın kişisel elektronik cihazlarına el koyduğu, inceleme tamamlandıktan sonra cep telefonları ve iPad’inin kendisine iade edileceği açıklandı.

Türkiye’yle yakın ilişkileriyle bilinen Adams, Türkiye’yi en çok ziyaret eden ABD’li belediye başkanı olarak anılıyor. Adams, 6 Şubat depremleri sonrası Türkiye’ye ziyaretinde “Sizler benim arkadaşlarım, kardeşlerimsiniz” demişti.

Fatma Şahin was the first visitor of New York Mayor Eric Adams

There have been important developments in the investigation launched against New York Mayor Eric Adams, who was accused of receiving illegal donations from Turkish companies and state-affiliated organizations during the election campaign.

The first international name to visit former Brooklyn Mayor Eric Adams, who was elected as the Mayor of New York, was Gaziantep Metropolitan Municipality Mayor Fatma Şahin.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın ilk ziyaretçisi Fatma Şahin olmuştu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin