Nihat Genç: “Haber doğruysa RTÜK güldür güldür’lük olmuş”

featured
Nihat Genç: "Haber doğruysa RTÜK güldür güldür'lük olmuş"
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazeteci Yazar Nihat Genç, Güldür Güldür Show’un 359. bölümünde yayımlanan skeç nedeniyle RTÜK’ün Güldür Güldür programına inceltme başlatmasına ilişkin sosyal medya üzerinden  açıklama yaptı.

Genç, “Konu, ‘gazi’ye hakaret (miş), ki, alakası yok, ki, tam tersi, skeçte ukala bir fenomenin gazimizi aşağılaması konu ediliyor ve skeç yaşlı Gazi dedeye saygı gösteren bir tema işliyor!” diyerek tepkilere farklı bir bakış açısı getirdi.

“Skeç yaşlı Gazi dedeye saygı gösteren bir tema işliyor!”

Nihat Genç x hesabından yaptığı açıklamada: “RTÜK Show TV’nin Güldür Güldür programına inceltme başlatmış! Eskiden çok saçma bir olay hakkında ‘Aziz Nesinlik’ oldu denirdi aynen Haber doğruysa RTÜK güldür güldür’lük olmuş! Konu, ‘gazi’ye hakaret (miş), ki, alakası yok, ki, tam tersi, skeçte ukala bir fenomenin gazimizi aşağılaması konu ediliyor ve skeç yaşlı Gazi dedeye saygı gösteren bir tema işliyor! Üstüne tekrar basarak söyleyelim, skeç, ukala fenomeni aşağılıyor ve Gazimize hakaretini teşhir edip kınıyor, yani, skeç, tam aksine sosyal ve milli değerlere karşı ukalalık yapanları tiksinilecek denli gülünç, yoz, çürümüş, boş, vs. bir karakter olarak yerin dibine sokuyor!

Peki RTÜK Gazi’ye saygı gösteren bu skeci gazilerimize hakaret gibi nasıl okuyabiliyor, RTÜK’ün görme duyma işitme bozukluğu mu var? Ve haberin altında kitle anlayıp anlamadan hurra harekete geçmiş: ‘kapatın, kapatın’ diye gaza gelmiş hücuma geçmişler! Tüm dünyada en köklü mizah geleneği olan ülkemizi hiç mizah yapılmayan Afganistan ve Kuzey Kore’ye döndürüp rahat etmek istiyorlar! RTÜK aynı kuşakta yayınlanan dizilerin ‘diline’ bir de Güldür Güldür’e baksın! Güldür Güldür bu ülkede genel halk sağlığına en çok saygı gösteren efsanevi skeçleri ve kahramanları olmuş ve ayrımsız ideolojisiz genel izleyiciyi sanatıyla yakalamış takdir ve övgüyle anılan halkın bağrına bastığı bir programdır! Nasreddin Hoca, Karagöz ve Ortaoyunu’ndan miras ‘basitliği-yalınlığı’ kaliteyi düşürmeden başarabilmiş ve halk arasında 7’den 70’e herkesin izlediği deyişini 7’den de aşağı 3 yaşından 80 yaşına kadar herkese izletmeyi başarmış, genel beğeni kazanmıştır!

RTÜK bir bilirkişi arıyorsa, ben buradayım, tane tane anlatırım, mesela Güldür Güldür ayrıca geniş kitleleri düşünerek dar ve kapalı bir alana hizmet eden çok bilmiş entel mizahına karşı savaş açarak bugünlere geldi! Ve çok bilmiş entel mizahı Güldür Güldür’ün basitliğini kalitesizlikle suçluyor, değil, bir halk olabilmek, önce beş yaşındaki kızınızla aynı espriye gülmenizle başlar! Bu dünyada birbirimizle kaynaşma, empati duygusu, benimseme, ortak duygular, ortak eleştiriler, yani bu dünyada hayat, mizahla başlar! Ve yasaklanırız korkusu çok işe yaradı, korku dağları sarmış ve Show TV kalkıp sanki bir suç bir hakaret varmış gibi özür diliyor, yani, şizofrenik ve dispotik galeyan anında işe yaramış, Show TV yönetimi de olmayan bir hakaret üzerinden diz çökmüş özür dilemiş! Kimin umurunda, halkımız bir nebze gülebilsin eğlenebilsin diye, sanatçıların onlarca yıl tertemiz emekleri yorgunlukları heyecanları fedakarlıkları olağanüstü çalışma mesaileri!” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Nihat Genç: “Haber doğruysa RTÜK güldür güldür’lük olmuş”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin