“Niyetleri yangını söndürmek değil, Türkiye’yi alev duvarı yapmak”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li Ekici’den‘Merkel-Davutoğlu ziyareti’ değerlendirmesi:

CHP’li Akif Ekici, Davutoğlu ve Gaziantep’te ağırladığı Avrupalı delegasyonun hâlâ yangını söndürmeyi düşünmediklerini belirterek “bütün dertleri Türkiye’yi sığınmacı üssü yapmak. Yangının kıta Avrupa’sına sıçramasını önlemek için ülkemizi, Gaziantep’imizi ‘alev duvarı’ olarak kullanmak istiyorlar” dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Başbakan Davutoğlu ile Almanya Başbakanı Merkel, AB Konseyi Başkanı Tusk ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Timmermans’ın Gaziantep’e gerçekleştirdikleri ziyaret konusunda yazılı bir açıklama yaptı. AKP iktidarının izlediği dış politika ile batı dünyasının bölgemize yönelik politikalarını eleştiren Ekici, ziyaret sırasında yapılan açıklamalar hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Davutoğlu’nun misafirlerinin, sığınmacı barındırma, istihdam, Avrupa’nın sırtındaki yükü azaltma konularında Türkiye’ye övgüler dizdiğini kaydeden Ekici şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye-Suriye sınırı alev topluna döndü. Kilis’ten hemen her gün can kaybı ve yaralanma haberleri geliyor. Davutoğlu ve misafirlerinin ise bütün dertleri Türkiye’yi sığınmacı üssü yapmak. Yangının kıta Avrupa’sına sıçramasını önlemek için ülkemizi, Gaziantep’imizi ‘alev duvarı’ olarak kullanmak istiyorlar. Sınırımızı yakan alevleri söndürmek için kıllarını bile kıpırdatmıyorlar.”

BUNLAR, AKAN KANIN DA SÜRGÜN ZULMÜNÜN DE SORUMLUSUDUR

Bugün Türkiye’yi ‘komşusuz’ bırakan AKP iktidarının, yola ‘komşularla sıfır sorun’ sloganıyla çıktığını anımsatan Ekici “meğer bu iktidarın görevi, bölgemiz üzerinde sinsi planlar yapan odaklar adına Ortadoğu ateşine benzin dökmekmiş, halkları felakete sürüklemekmiş. Bu görevi layıkıyla yerine getirdiler” dedi. Bölge ülkeleri arasındaki kardeşlik ve dostluk bağlarını kopararak, haritaları yeniden çizmeyi hedefleyen emperyalist politikaların mimarları ve bu politikalara taşeronluk yapan iktidarların, bugün bölgede akan her damla kandan sorumlu olduğunu vurgulayan Ekici “bu şer odakları sadece yitirilen canlardan değil, vatanlarından koparılan, yeni bir yaşam kurabilmek için ulaştıkları topraklarda önce kamplara tıkılıp, sonra da geldikleri yere geri gönderilmeye çalışılan insanların yaşadığı zulmün de bir numaralı sorumlularıdır. Tarih, bu yönetimleri işte böyle anacak!” ifadelerini kullandı.

BU YANGIN, VİZE MUHAFİYETİYLE Mİ SÖNECEK?

Ege adalarındaki sığınmacı yığılmasını Türkiye’ye yönlendirip, sığınmacıları Türkiye’de hapsetme planı olarak da nitelenen Geri Kabul Anlaşması’na da değinen Ekici şunları dile getirdi:

“Avrupa’nın tek derdi, sığınmacılardan kurtulmak. Türkiye onlar için tam anlamıyla sınır hapishanesi. Bu topraklar üzerinde yaşayan halk tabii ki zora düşen insanları açıkta bırakmaz. Ancak ne uygulanan plan sorunu çözmeye yönelik ne de bunun için yapılan pazarlıklar ahlaki! Bunlar, yangını söndürmek ve milyonlarca insanı vatanına kavuşturmanın planını hayata geçirmek yerine, Türkiye’yi Avrupa adına toplama kampına çevirip bunun karşılığında, mali yardım ve vize muafiyeti hayaliyle milleti kandırmanın peşinde koşuyor.”

BELKİ İNSAFA GELİRLER…

Ekici, Suriye’de yaşanan kaosun bütün bölge coğrafyasını olumsuz yönde etkilediğini, ancak Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Hatay gibi sınır illerinde bu olumsuz etkilerin çok daha ağır sonuçlar doğurduğunu vurguladı. 2 milyona yakın insanın yaşadığı Gaziantep’te sosyal hayatın, ekonominin, eğitimin onarılması güç yaralar aldığını, sınırı aşan ve can kayıplarına sebep olan roketler yüzünden Kilis’te insanların bırakın sokağa çıkmayı evlerinde dahi oturamaz hale geldiğini ifade eden Ekici açıklamasını şöyle tamamladı:

“Davutoğlu ve misafirlerinin Gaziantep ziyareti umarım, bütün bu yanlışlardan geri dönüş için vesile olur. El ele verip yangın yerine çevirdikleri bu coğrafyada, yerinden yurdundan ettikleri masum insanın dramını yerinde görüp belki insafa gelirler ve insan hayatı üzerinden pazarlık yapmayı bırakırlar. Belki bu vesileyle Ortadoğu’daki yangını söndürmek için de bir şeyler yapmayı akıl edebilirler…”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Niyetleri yangını söndürmek değil, Türkiye’yi alev duvarı yapmak”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin