ODUN YERİNE BAŞPARMAĞINI KESTİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ODUN YERİNE BAŞPARMAĞINI KESTİ Spiral taşı ile odun keserken farkında olmadan başparmağını kesen 68 yaşındaki Mehmet Ali Kızılkaya, Adana’da mikrocerrahi yapılacak yer bulunamayınca Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans helikopter ile Gaziantep Medical Park Hastanesi’ne getirildi.  Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Doğan tarafından 7 saat süren operasyonla parmağı yerine dikilen hasta, tedavisine devam edilmek üzere servise alındı.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NA TEŞEKKÜR

Adana’da yaşayan Mehmet Ali Kızılkaya, spiral taşlama makinesi ile odun keserken bir anlık dalgınlık sonucunda başparmağını kökünden kesti. Kızılkaya; “Kan fışkırmasaydı, farkında bile olmazdım” derken, Sağlık Bakanlığı’nın tahsis ettiği helikopter ambulansla ilgili “Kesilen parmağım için Sağlık Bakanlığı buraya helikopter kaldırdı. Maddi imkânımız olmadığı için parmağımı kaybedeceğimi düşünürken kendimi burada buldum. Allah devletimize zeval vermesin, eksikliğini göstermesin. Başta Op. Dr Mehmet Doğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, Allah ne muratları varsa versin” ifadelerini kullandı.

ODUN YERİNE BAŞPARMAĞINI KESTİOP. DR. DOĞAN; “ZAMANLA YARIŞIYORUZ”

ODUN YERİNE BAŞPARMAĞINI KESTİ

7 saat süren operasyonla ilgili bilgi veren Op. Dr. Doğan ise şunları söyledi; “Adana Çukurova Devlet Hastanesi acil servisinden aradıklarında hastayı kabul edeceğimizi bildirdik, hastamız 16.30’da bakanlığın tahsis ettiği ambulans helikopterle getirildi. Vakit kaybetmeden hastamızı acil olarak ameliyata aldık, amcamızın daha önce kalp ameliyatı olduğunu ve tansiyon sorunu olduğunu öğrendik. O nedenle dikkat gerektiren bir vaka idi. Anestezi ekibiyle birlikte 7 saat süren başarılı bir operasyon gerçekleştirdik. Çok şükür hastamızın durumu iyi serviste tedavisine devam ediyoruz”

Trafik ve iş kazaları sonucu yaralanmalarda zamanın çok önemli olduğunu, kopan dokuyu hayatta tutmak için zamanla adeta yarıştıklarını vurgulayan Doğan; “Hastanın buraya getirilişi sırasında özveriyle çalışan helikopter pilotundan 112 görevlilerine kadar tüm sağlık personeli arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum. Şu anda tüm bölge illerinden hastalar geliyor, Gaziantep’i Mikrocerrahi’de önemli bir yere taşımanın gayreti içindeyiz.” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ODUN YERİNE BAŞPARMAĞINI KESTİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin