ÖĞRENCİLER VEFASINI GÖSTERDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖĞRENCİLER VEFASINI GÖSTERDİÖzel Emine Nakıboğlu İlköğretim Okulu öğrencileri, Gaziantep Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.

25 Aralık Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 90.Yıldönümü münasebetiyle Özel Emine Nakıboğlu İlköğretim Okulu 4.sınıf öğrencileri öğretmenleri ile birlikte Gaziantep Muharip Gaziler Derneği’ne ziyaret gerçekleştirdi. Öğrenciler, Gaziantep Muharip Gaziler Derneği Başkanı Cuma Erdem’i makamında ziyaret ederek, Erdem’e çiçek takdim etti. Cuma Erdem, öğrencilere dernek faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Erdem, bu ziyaretin kendilerini çok duygulandırdığını belirterek, Türkiye‘nin bölünmez bütünlüğü için savaş meydanlarında çarpışan gazilerin hepsinin bir hikayesi olduğunu belirtti. Erdem, “Sizleri aramızda gördükçe mutlu oluyoruz. Bizler, Kıbrıs‘ta, Kore‘de vatanımız için çarpışan insanlarız. Dağda bayırda savaşırken çektiğimiz sıkıntıların meyvesini alıyoruz. Türk gençliğinin vatanına milletine sahip çıkması bizlere gurur veriyor. Kapımız herkese açık, gelen herkese çalışmalarımız hakkında bilgiler vermeye hazırız. Öğrencilerin ders çalışması için derneğimizde yer ayırdık. Amacımız gazilerin haklarını savunurken insanlara da faydalı olmak. Bu kapsamda ülkemize faydalı işler yapmak için mücadele ediyoruz.” dedi.

Ziyarette öğrencilerin en çok ilgisini çeken tüfek, gazilik madalyası ve orijinal savaş resimleri oldu. Dernekte Gaziantep’in kurtuluş mücadelesinin anlatıldığı kısa bir belgesel film izleyen öğrenciler daha sonra derneğe mensup Kore ve Kıbrıs gazileriyle bir süre sohbet etti.Ziyaret karşısında çok duygulanan gaziler, geçmişine duyarlı yetişen yeni neslin kendilerini sevindirdiğini ifade etti.

Sınıf Öğretmeni Hacer Ateş ise, öğrencilerle milli ruh bilincinin pekişmesine yönelik düzenledikleri bu gezinin olumlu geçtiğini belirterek, “Türk vatanı ve milletinin ebedi varlığını ve devletimizin bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla, kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran aziz şehitlerimize, gazilerimize, harp ve vazife malûllerimize ve bunların dul ve yetimlerine sahip çıkmak, saygılı olmak, hatıralarını yüceltmek hepimiz için bir sorumluluktur. Biz de Özel Emine Nakıboğlu İlköğretim Okulu olarak bu görevi yerine getirmek için gazilerimizi ziyaret ettik. Onlarla güzel vakit geçirdik, anılarını dinledik. Vaktimizin el verdiği ölçüde gazilerimizin yanında olacağız.” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ÖĞRENCİLER VEFASINI GÖSTERDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin