Orkide çiçeği bakımı nasıl olmalıdır?

featured
Orkide çiçeği bakımı nasıl olmalıdır?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orkide çiçeği bakımı nasıl olmalıdır?

Orkide çiçeği kaç günde bir sulanır? Orkide en çok neyi sever? Orkide ye ne kadar su verilir?  Orkide çiçeğini döktükten sonra ne yapmalı? Orkide saksı değişimi ne zaman yapılır?

Orkide için sulama hayati derece önemlidir. Fazla sulama bitkinin köklerine onarımı zor hasarlar verir. Orkidenin sulaması bitki ihtiyacına ve iklime göre değişir. Ancak genellikle haftada bir kez ya da aynı ölçüdeki suyu iki ayrı güne bölerek ve dinlenmiş oda sıcaklığındaki su ile sulanmalıdır. Suyun kalitesi önemlidir. Örneğin klorlu çeşme suyu orkide için önerilmez..

Orkide en çok neyi sever?

Orkide bakımında en çok merak edilen sorulardan birisi de Orkide’nin neyi sevdiğidir. Orkide için ideal sıcaklık 23-24 derecedir. Ilık, soğuk ya da çok sıcak olmayan bir ortamda yetiştirdiğin orkidelerin çiçek açması da kolaylaşacaktır. Peki, orkide güneşi sever mi? Orkide, sıcağı çok sevmese de ışığı sever. Ne çok güneş ne de çok gölge olmamalıdır. Hafif güneşi gören ılık ortam orkide için uygundur.

Orkideyi koyacağınız yerin aydınlık olması ancak direkt ışık almıyor olması gerekmektedir. Pencere önü değil ama daha yan kenarlarına doğru koyabilirsiniz. Orkide, bol suya ihtiyaç duyar ancak sulamalar arasında biraz kurumaya bırakılmalıdır. Genel olarak 4 – 7 günde bir sulamak gerekse de bu kesin bir kural değildir.

Orkide ye ne kadar su verilir?

Orkidenin su gereksinimi mevsim özelliklerine göre değişebilmektedir. Orkideyi diğer çiçeklerden ayıran bir özellik direkt sulanmaz. Mümkünde saksıya suyu döktükten 1 saat sonra, Torf toprak suyu çekince kalan suyu dökün. Kış aylarında daha az suya ihtiyaç duyarken yaz aylarında su ihtiyacı artar. Kökünde belirli oranda neme gereksinim duyan orkidenin haftada 2-3 kez sulanması çoğunlukla yeterlidir.

Orkide çiçeğini döktükten sonra ne yapmalı?

Bazı durumlarda orkideler dallarını çiçeklerini döktükten hemen sonra sarartıp kurutabilir, eğer köklerde problem yoksa bu sizi korkutmasın. Böyle durumlarda sararan dalı dipten 2-3 cm veya 2-3  eklem yerinden bırakıp kesebilirsiniz.

Orkide saksı değişimi ne zaman yapılır?

Orkidenin Saksı değişimi için en uygun mevsim ilkbahardır. Mayıs sonu veya nisan başı gibi yeni bir saksıya çiçeğinizi aktarabilirsiniz. Eğer bitkinin kökleri dışarı doğru çıkmaya başlamışsa, saksı değişimi vakti geldiğini haber veriyordur. Saksı değiştirirken toprağını da değiştirmeniz önerilir.

Orkide Saksısı Nasıl Değiştirilir?

Orkidenin rahat bir şekilde canlılığını koruması için yaklaşık 10 cm ölçüde ufak saksı yeterli olacaktır. Çiçeğin kökü saksıda ezilmemelidir bu konuya dikkat etmelisiniz. Saksı değişimi için en uygun mevsim ilkbahar mevsimidir.  Eğer bitkinin kökleri dışarı doğru çıkmaya başlamışsa, saksı değişimi vakti gelmiştir. Saksıyı değiştirirken havadar malzemelerden oluşan özel orkide toprağını almayı unutmayın. Son zamanlarda orkide için şeffaf saksı tercih edilmektedir.  Bunun amacı ise bitki kökünü kontrol etmektir. Böcek olup olmadığı şeffaf saksıda daha iyi anlaşılır.  Ayrıca kökler güneşten daha iyi faydalanır.  Saksı değişiminden sonra özel olarak üretilen orkide besini eklemek de iyi bir fikir olabilir. Bu besin orkideye vitamin vermektedir. Orkidenizin yapraklarını ara ara silmeyi unutmayın. 1 çay kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı zeytinyağı 3 tatlı kaşığı dinlenmiş su ile karıştırın. Bu karışımı pamuk yardımı ile orkidelerinizi yapraklarını silmede kullanabilirsiniz.

How should orchid flower care be?

Orchid flowers should generally be watered once a week. Watering frequency may vary depending on the needs of the plant and the climate. Rested room temperature water should be preferred for irrigation. The ideal temperature for orchids is 23-24 degrees. Although the orchid does not like heat, it loves light. A warm environment with light sun is suitable for orchids.

To ensure the well-being of your orchid, a small pot measuring approximately 10 cm is sufficient. Be careful not to crush the roots when placing them in the pot. The best season for repotting is spring. If the roots start to grow outside the pot, it’s time to repot. Use orchid soil made of breathable materials when repotting. Transparent pots are preferred for orchids nowadays as they allow better root control and visibility of any pests. Additionally, the roots benefit from increased sunlight. After repotting, consider adding specialized orchid fertilizer to provide the plant with vitamins. Don’t forget to occasionally wipe the leaves of your orchids. Mix 1 teaspoon of lemon juice and 1 teaspoon of olive oil with 3 teaspoons of water. Use this mixture with a cotton ball to clean the leaves.

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News   Narkoz

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Orkide çiçeği bakımı nasıl olmalıdır?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin