Prof. Dr. M. İbrahim Turan: “Çocuklardaki havale için gereksiz ilaç kullanılmamalıdır”

featured
Prof. Dr. M. İbrahim Turan: "Çocuklardaki havale için gereksiz ilaç kullanılmamalıdır"
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prof. Dr. M. İbrahim Turan: “Çocuklardaki havale için gereksiz ilaç kullanılmamalıdır”

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Nörolojisi Kliniği’nde çocuklarda epilepsi, otizm, mental retardasyon ve diğer birçok nörolojik hastalıklarda görülebilen beyindeki anormal elektriksel aktivitelerin tespitinde önemli veriler alabilen Video EEG Monitorizasyon cihazı hizmet vermeye başladı.

Çocuklarda uygulanan Video EEG monitorizasyonu hakkında Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. M. İbrahim Turan açıklama yaptı.

‘’Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde bulunan Video EEG monitorizasyonu en az 2 saat olmak üzere uzun süreli kayıt yapma imkanı sağlamaktadır.  Yüksek çözünürlüklü 2 adet kamera eşliğinde, özel bir odada çocuğun günlük yaşamı içinde nöbet takibi yapılmakta, nöbetin kamera eşliğinde öncesinde görülen belirteçler belirlenebilmekte ve nöbetin karakteri ve süresi belirlenebilmektedir.  Bu esnada eş zamanlı eşlik eden bulgular,  kalp ritim ve solunum paternleri değerlendirilebilmektedir. Çocukta beynin uyanıklık ve uyku dönemlerinin izlenmesi ile beraber nöbet esnasında veya nöbet olmadığı zamanlarda beynin elektriksel aktivitesi tam olarak değerlendirilebilmekte ve en önemlisi epileptik nöbete neden olan odağın tam olarak belirlenmesine olanak sağlamaktadır. Bu bağlamda; uzun süreli Video EEG Monitorizasyonu özellikle epilepsi hastalarında uygun tedavi seçeneklerinin belirlenmesinde en önemli yöntemlerden biri olarak kabul edilmektedir.  Ayrıca dirençli nöbetleri olan ve klasik entiepileptik ilaçlara yanıt vermeyen epilepsi hastalarında cerrahi, epilepsi pili gibi ileri tedavi yöntemleri imkanı olup olmadığı araştırılabilmektedir.’’ diye konuştu.

Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. M. İbrahim Turan, uzun süreli Video EEG Monitorizasyonu ile özellikle çocuklarda geceleri olan uyku bozuklukları, senkop, hareket bozuklukları ve psikojenik (yalancı) nöbetler ile karışabilen epileptik nöbetlerin ayırıcı tanısını kesin olarak yapılabildiğini, çocuğun gereksiz havale ilacı kullanmasının önüne geçilebildiğini sözlerine ekledi. Prof. Dr. Turan, uzun süreli Video EEG Monitorizasyonu ile uygulanan tedavilerin ileri düzeyde deneyim ve donanım gerektiren bir işlem olduğunu ve sadece belirli merkezlerde yapılabildiğine vurgu yaptı.

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News   Narkoz

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Prof. Dr. M. İbrahim Turan: “Çocuklardaki havale için gereksiz ilaç kullanılmamalıdır”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin