ŞAHİNBEY’DE “TURAN” RÜZGÂRI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞAHİNBEY’DE “TURAN” RÜZGÂRIŞahinbey’de göreve başladığı günden bu yana halkla iç içe olması ve onları her fırsatta kucaklaması ile vatandaşın sevgisini kazanan Kaymakam Uğur Turan çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Mütevazılığı, hoş görüsü ve devlet adamlığı anlayışı ile Şahinbey’de adeta Turan rüzgârı esiyor. Her hafta 2 mahalleyi gezerek, mahalle muhtarları ile vatandaşlarla bir araya gelen Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, görev yaptığı her yerde kişilerin öne geçmesini değil, hizmeti yüceltmeye talip olduğunu ifade ediyor.

Gittiği her yerde büyük ilgi gören ve vatandaşlarla kucaklaşan Kaymakam Turan, Muhtarlar ve mahalle halkı ile bir araya gelerek “Okullarımız yeterli mi, derslik başına düşen öğrenci sayısı çağdaş ölçütler içerisinde mi, öğretmenlerimiz yeterli mi, camisinden memnun mu, sosyal yardımlaşma vakfı hizmetleri yeterli mi, herkese ulaşabiliyor mu, Emniyet olarak huzur ve asayişi etkin bir şekilde en ücra köşeye kadar sağlayabiliyor muyuz, ekip ve polis merkezi sayılarımız yeterli mi, yollarımız asfalt mı, içme suyumuz kaliteli mi, elektriğimiz yanıyor mu, sokak lambalarında sorun var mı, çöpler zamanında alınıyor mu? “ sorularını yönelterek, eksik olanları da birlikte gezdiği daire müdürlerine not ettirerek, sorunların bir an önce çözülmesini istedi.

Turan, mahalle ziyaretlerinde şehit ve gazi aileleri ile de bir araya gelerek sorunlarını dinlemeyi ihmal etmediği gibi, küçük çocuklarla da sohbet ederek kitap ve çeşitli oyuncaklar dağıtarak herkesin gönlünü kazanıyor.

ŞAHİNBEY’DE “TURAN” RÜZGÂRI

GELECEK 10 YIL İÇİN PLANLAMA YAPILDI

Şahinbey’in gelecek 10 yılının planlandığı çalıştay İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın desteği ile gerçekleştirildi.

Kaymakam Uğur Turan, daha iyi ve daha yaşanabilir bir Şahinbey ilçesi için İpekyolu Kalkınma Kalkınma Ajansı desteği ile bir çalışma yaptıklarını ve buna da ilçenin çok ihtiyacı olduğunu belirterek, “İpekyolu Kalkınma Ajansı Valilerimizin yönettiği şu anda Yönetim Kurulu Başkanlığını Kilis Valimizin yaptığı, bir önceki başkanı da Gaziantep Valimiz sayın Erdal Ata’nın yaptığı bir ajanstır. Arkadaşlarımız, Şahinbey özelinde 2023 yılı hedeflerinin konuşulacağı ve tüm sektörler itibarıyla etraflıca konuların irdeleneceği bir çalışma ortamı hazırlanması konusunda bizden talepte bulundular. Bizde bugün yuvarlak masalarımızla istişare ediyoruz. Şeffaflığı ve geniş katılımı ve tüm paydaşlarımıza da haber verip onlarında ciddi katılımlarını ve katkılarını almak suretiyle aşağı yukarı 3 saatlik bir beyin fırtınası gerçekleştirdik” dedi.

Kaymakam Turan, toplantının çok iyi geçtiğini ve iyi bir sunum yapıldığını ifade ederek, “Yapılan toplantılarda Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerinden, projeksiyonundan, kalkınma planından bahsedildi, İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın özetle bu çalışmalarından bahsedildi. Daha sonra da üç tane soru gündeme geldi. Özellikle Şahinbey ilçesinin kalkınmasının, gelişmenin önünde hangi alanlar sorunlar nelerdir sorusu yöneltildi. Bu soruların akabinde her katılımcıya üçkâğıt dağıtıldı ve katılımcılar bu kâğıtlara fikirlerini yazmak suretiyle katkıda bulundular. İpekyolu Kalkınma Ajansı’ndan gelen arkadaşımız katılımcıların fikirlerini bir tahtada paylaştı ve tek tek bütün katılımcılara bireysel taleplerin, bireysel sorun alanlarının tüm katılımcılar tarafından vakıf olunması noktasında da bir özetleme yaptıktan sonra da sorunlarla ilgili neler yapılabileceği noktasında yuvarlak masa çalışmasına bizleri davet etti” diye konuştu.

Toplantıda oluşturulan yuvarlak masalarda, eğitimciler, il genel meclis üyeleri, tarım yetkilileri, sağlık teşkilatı yetkilileri, sivil toplum örgütleri yetkilileri ve değişik sektörlerden, ARGE biriminden, proje biriminden 7 den 77’ye davet edilenlerin masalara dağılarak bu çalışmaları kısa sürede güzel ve kaliteli bir şekilde özetlemeye çalıştıklarını dile getiren Kaymakam Uğur Turan,” Arkadaşlarımız bunu yazılı bir şekilde yaptılar. Daha sonra da bazı sorulara sözlü bir şekilde cevap vermeleri istendi. Özellikle 2023 yılında nasıl bir Şahinbey arzu ediyoruz. Çünkü hayal etmeden başarı gerçekleşmiyor. Bizde arkadaşlarımıza, hayal edin, inanmayanlar başaramaz, çalışmayan, üretmeyen, çile çekmeyen insanların başarma şansı yok dedik” şeklinde konuştu.

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan gerçekleştirilen çalıştayla ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi, “Şahinbey’in geçmişini iyi bilmek lazım. Gaziantep’i ve bölgeyi iyi bilmek ve dünyayı iyi okumak lazım. Şahinbey’i ve dünyadaki gelişmeleri iyi analiz edemezseniz zaten projeksiyonlarınızın sağlıklı olması da mümkün değildir. Önerilerde, planlamalarda, stratejik planlamalarda, yol haritalarında isabet kaydetmeniz mümkün değildir. Ancak şunu iftiharla söyleyebilirim. Bizim insanımızın özgüveni son derece güzel. Her sektörde marka değerinde çok güzel çalışmalar yapıyorlar. En büyük marka Türkiye, dünyaya rol ve model olan bir ülke! Buna paralel olarak Gaziantep’te de çok güzel bir uyum var. Bakanlarımızdan, Milletvekillerimize, Valimizden tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerinden sanayici ve iş adamlarımıza tüm alanlarda örnek alınacak çok güzel bir uyum sağlanmış durumda. Gaziantep bu anlamda bir huzur, demokrasi, barış adası. Çağdaş gelişmeleri anında uygulayabiliyor ve adapte olabiliyor. Sanayide, ticarette çok çok ileri düzeydeyiz, ihracat rakamlarımız çok iyi. Dünyaya açılan kapıyız. Bu kent Türkiye’ye örnek bir kent, yaptıklarıyla yetinmeyen bir kent. Bey Mahallesi nüfusuna kayıtlı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Ufku görmek yetmez, ufkun ötesini görmek lazım sözü çok güzel bir söz. Gaziantep’te ufkun ötesini görüyor ve adımlarını buna göre atıyor. Bizim dileğimiz o ki, bugün yaptığımız çalışmalar 10 yıl sonra geleceğin muhteşem Türkiye’sini şekillendirecek olan nesilleri mutlu eder, mesut eder. Çünkü dünya hızlı bir şekilde gelişiyor ve bizim de zamanı hızlı ve iyi yönetmemiz gerekiyor. Şu anda ülkemizde gelişme müthiş hızlı ama yetmez çok daha yüksek bir ivme kazanmamız lazım. O yüzden de gece gündüz demeden çok çalışmamız, doğru okumamız lazım. İnşallah 2023 yılında Şahinbey’de kaymakamlık yapacak olan kardeşimin şimdiden bir not olsun gözlerinden öpüyorum ve İnşallah o insanlara bir hoş seda bırakırız ve onlara çok daha temiz, çok daha güzel ve daha iyi yaşanabilir bir gelecek bırakırız”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ŞAHİNBEY’DE “TURAN” RÜZGÂRI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin