Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünelleri hizmete açıldı

featured
Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünelleri hizmete açıldı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünelleri hizmete açıldı

Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünelleri  vatandaşların hizmetine açıldı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun 3 katlı köprülü kavşak ile birlikte şehre kazandırdığı en önemli projelerden olan Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tüneli trafiğe açıldı.

Dün tünelden ilk geçişi Türk Chopper Motosiklet Kulübü üyeleri ile birlikte yapan Tahmazoğlu, bugün de taksicilerle birlikte geçiş yaptı.

Açılış konuşmasında konuşan Tahmazoğlu, Türkiye 100 yılına yakışır bir eser kazandırmanın gurunu yaşadıklarını dile getirerek, “25 dakika süren bir yolu biz tünel geçişi ile 1 dakikaya indirdik” dedi.

Tahmazoğlu konuşmasında:

“Şahinbey Belediyesi olarak bugün Türkiye Yüzyılına yakışır yeni bir eseri daha vatandaşın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 11 ay önce temelini attığımız Şahinbey Belediyesi Yüzüncü yıl tünellerimiz şehir trafiğine çok ciddi katkı sağlayacak bir projeydi. Normalde en az iki yıl sürecek bir çalışma gerekiyordu.  Ama biz bu süreyi kısaltmak, vatandaşın hizmetine bir an önce sunmak için dört koldan girerek gece gündüz 7/24 çalışarak 7 ay gibi kısa bir sürede 35 bin kamyon hafriyat çıkararak kazı işlemlerini tamamlamıştık. Çelik güçlendirme, betonlama, membran işlerini tamamlayarak bugün itibariyle vatandaşın kullanımına, hizmetine sunuyoruz. Tünel çalışmalarında elektronik, mekanik kısımlarında iki aylık daha çalışmamız olacak. Resmi açılışı Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla gerçekleştireceğiz.  Mübarek Ramazan ayındayız vatandaşlarımız trafikte fazla beklemesin diye biran önce vatandaşımızın kullanımına sunalım dedik.

“1 MİLYAR TL HARCADIK”

Tünellerimiz 1 milyar TL’ye mal oldu. Normal şartlarda bugün ihale etsek 2 milyar TL’yi bulacak bir yatırım. Burası Şehreküstü kavşağının Yeşilvadi Bulvarını ve Şehir Hastanesini Karataş’a bağlayan çok önemli bir yol oldu. 25 dakika süren bir yolu biz tünel geçişi ile 1 dakikaya indirdik. Bağlantı yollarıyla birlikte de 6 kilometre yol yaptık. Bir hesap yaptık normal yolu kullanmakla burayı kullanmak arasında ki günde daha çok araç geçecek.  Burada yaklaşık 13 bin 500 araç geçecek, yılda 5 milyon araç burayı kullanacak. Sadece yakıt tasarrufu 300 milyon TL. Yani 3 yılda tünel kendisini amorte ediyor. Bu önemli. Bunun yanı sıra gaz salınımı, hava kirliliği, çevre kirliliğini ortadan kaldıran insanların trafikte geçireceği zamanı sevdikleriyle birlikte geçirecek zaman kendisine kalacak. Stresi azaltacak bir durum. Tünellerimiz şehrimizin trafiğine çok ciddi bir katkı sağlamış olacak. Sadece burası değil yapmış olduğumuz köprülü kavşak ile Şehir Hastanesinden buraya kadar arada sadece iki ışık var. Trafikte hiç beklemeden çok hızlı ulaşım ve erişim sağlayacak. Oldukça da konforlu yağmur yaş sis demeden tünellerimiz halkın hizmetinde olacak. Eserlerimizle gurur duyuyoruz. Gazişehrimize Şahinbey’imize hayırlı olsun. Planladığımız başka tünellerimizde olacak. Allah nasip ederse önümüzdeki dönemde onları da açıklayacağız.

Biz söz verdiğimiz yatırımların yanında birçok yatırımı da tamamladık. Yeni dönemde de birçok projemiz var onları da yakında açıklayacağız” ifadeleriyle 100. Yıl tünellerinin Gazianteplilere hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

TAHMAZOĞLU’NUN EN BÜYÜK HAYALİ FIRATIN SUYUNU GAZİANTEP’E GETİRİP, ŞAHİNBEY’İN ÇİFTÇİLERİYLE BULUŞTURMAK

Dünya ve ülkemiz gün geçtikçe kuraklığa doğru gidiyor. Fırat’ın suyunun çiftçiyle buluşması demek üretim demek. En az dört kat, beş kat üretim artışı demek ve kuraklığın ortadan kalkması demek. En büyük hayalim bu. Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte bunu gerçekleştirmek istiyoruz.

Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünelleri hizmete açıldı
Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünelleri hizmete açıldı

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News   Narkoz

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
1
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünelleri hizmete açıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin