Şahinbey’e arı gibi çalışan, ışıl ışıl parlayan başkan adayı

featured
Şahinbey'e arı gibi çalışan, ışıl ışıl parlayan başkan adayı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şahinbey’e arı gibi çalışan, ışıl ışıl parlayan başkan adayı

“Dur durak bilmeden Şahinbey için, Şahinbey vatandaşları için çalışıyoruz. İstekleriniz, taleplerinizi gerçekleştirmek için sabırsızlanıyoruz” diyerek arı gibi çalışan   İYİ Parti Şahinbey belediye başkan adayı Işıl Arı Kulaksız, Narkoz Haber İmtiyaz Sahibi Mezine Sırakaya’ya projelerini anlattı.

İYİ Parti Şahinbey Belediye Başkan Adayı Işıl Arı Kulaksız ve Meclis Üyesi Adayları Mehmet Sevük, Osman Taşatan, Adbi Kaplan, Esen Buytoz, Fatih Çürükoğlu, Ayşe Bars. Narkoz Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mezine Sırakaya’yı ziyaret etti.

İYİ Parti Şahinbey Belediye Başkan Adayı Işıl Arı Kulaksız Şahinbey ilçesinin önemli sorunları olduğunu dile getirirken, Şahinbey’de ikamet eden vatandaşların en çok ekonomik sıkıntılardan ve Suriyelilerden rahatsız olduğunu söyledi.

EKONOMİK SIKINTILARIN YANINDA SURİYELİ SORUNU

İYİ Parti Şahinbey Belediye Başkan Adayı Işıl Arı Kulaksız; “ Şahinbey’de ikamet eden vatandaşlarımızla bire bir görüşüyoruz. Şahin Beylilerin, yani Şahin Bey’de oturan vatandaşlarımızın en büyük sıkıntısı ekonomik. Hepimizin olduğu gibi vatandaşlarımız ekonomik sıkıntıdan dolayı çok dertli. Kiraların yüksek olması, altyapıda yaşanan sorunlardan vatandaş şikayetçi. Diğer bir husus ta Suriyeli vatandaşların onları zorlaması. Yani yardımların onlara daha çok gidiyor olması. Kendilerini ikinci sınıf vatandaş görüyor olmaları.

ÖĞRENCİLERE EV HANIMLARINA EMEKLİLERE NAKDİ DESTEK VERECEĞİZ

Biz Şahinbey Belediyesini aldığımızda ilk ve orta öğretim için  1500 lira yemek yardımı adı altında her ay öğrencilerimize yardım yapacağız. En azından rahat yemek yesin öğrencilerimiz. Ev hanımlarına aylık 5 bin TL ödeme yapmayı planlıyoruz. Üniversite öğrencilerine ayda 3 bin TL ödeme yapacağız. Bunların hepsini belediye bütçesinden karşılayacağız. Bizim makam aracımız olmayacak. Herkes memur olduğunda nasıl gidiyorsa, tramvay mı, otobüs mü, bisiklet mi, motosiklet mi, yürüyerek mi, kendi arabasıyla mı öyle gelecek. Ben de dahil olmak üzere. Kaynaklarımı çok güzel kullanacağım. Yani kendi vatandaşlarımıza kullanacağım. İsraf etmeyip vatandaşımıza kullanacağım. Benim annem ve babam da emekli öğretmen. Emeklilere  %25 doğalgaz, elektrik, su faturalarında indirim sağlayacağız.  Bayramlarda beşer bin lira emeklilerimizin, en azından torunlarına mahcup olmaması için yardım yapacağız.

ÜRETEN KADINLARIMIZA EK GELİR İMKANI SAĞLAYACAĞIZ

Kadınlarımızın da evde yaptıkları salça, bastık, yerel ne varsa onları kooperatif kurup kendilerinden emeklerinin karşılığını alacak şekilde fiyatlandırıp alacağız. 250 lira mı? Ben onu 250 liradan alacağım. Belediye satış noktaları kuracağım. Bütün malzemelerini ben alacağım. Üreten kadınlara satış imkanı vereceğim. Üstüne hiçbir şey koymadan onu vatandaşlarımıza ulaştıracağım, belediyenin satış noktalarında. En azından o evde üreten kadınlarımız da bir gelir elde etmiş olacakl. Çünkü gerçekten insanlarımız çok zor durumda. Karataş’ta bir yere gittik. Düztepe’de bir ziyarete gittik, bir parkın içinde. Çoğu emekli. Herkes kan ağlıyor. Kadınlar ekmek sırasındalarmış. Ekmek alacaklar, kadın ağlıyor. Diyor ki ben şu an ihalesini Suriyeli’nin aldığı bir ekmek standından, belediyenin standından ekmek alacağım. İhalesini Suriyeli’nin mi? Tabii tabii. Saat 2’de sıraya giriyor. Daha bir de oradan benimle sohbet ederken sesleniyor. Sıramı kaybetmeyin diyor. Saatlerce ekmek sırası bir ekmek için bekliyorlar. Bir de o parkın içinde yemek dağıtımı vardı. O yemek dağıtımı da nasılmış? Restoranlarda artan yemekleri oradaki insanlara dağıtıyorlarmış. Ne kadar acı.

Kadınlar ağlıyor. Çocuklar zaten eğitim konusunda bir şeyleri yok. Gençlerimizin zaten gelecekle ilgili hiçbir şeyleri yok. Yani bir amaçları yok.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HIZLANDIRACAĞIZ

Yeşil Gaziantep diyoruz sürekli. İşte ödül alıyoruz. Ama uçaktan bir fotoğraf çektiğiniz zaman ya da drone ile bazen tanıtım filmlerinde görüyoruz, gri bir şehir var. Kentsel dönüşümle ilgili belediyenin sosyal konut yapması gerektiğini düşünüyorum. Satın almak isteyenlere uygun fiyatla, kiralamak isteyenin de yine uygun fiyatla oturabileceği konutlar yapacağız. Her mahallede spor alanlarının olması gençler için çok önemli. Sosyal tesisler, taziye evleri çok önemli. Çocuklar ya sokakta oynuyor futbolunu ya da parkta.

YEŞİL ALANLAR YETERSİZ, PARKLARDA GÜVENLİK SORUNU VAR

Şahinbey’de yeşil alanlarımız çok az. Çocuklar ve gençler için spor alanları yetersiz. Gençlerimizin kendini geliştirebileceği hiçbir ortam yok. Şu anki park, bahçeler, şunlar bunlar, her yer çok güvensiz çocuklarımız için. Yeşil alan yapıyoruz, park bahçe yapıyoruz derken ne kadar güvensiz ve aslında o kadar da park bahçe yapılmadığını, yeşil alanlarımızın çok eksik olduğunu gördüm. Aslında insanlarımız gerçekten insan gibi yaşamıyor maalesef. Uyuşturucu çok yaygın. Kızlarımızın güvenlik sorunu var. Aileler uyuşturucuya bulaşmış çocukları için tedavi istiyorlar. Tedavi istiyorlar da onun da yetersiz olduğunu söylüyorlar. Yirmi beş gün zorunlu bir süreç var. 25 günden sonra hiç kimse müdahale edemiyor buna. Kendi özel isteğine bağlı. Bunun zorunlu hale gelip, zorunlu şekilde iyice bırakana kadar o tedavinin sürmesi gerekiyor.

RANT UĞRUNA TARIM ARAZİSİ İMARA AÇILMAYACAK

İmarla ilgili de rant uğruna hiçbir tarım arazisini kullanmayacağım. Tarım arazi tarımsal alan olarak kullanılmaya devam edecek. Çünkü hem şehrimiz hem de ülke ekonomisi açısından tarımın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Tarım konusunda köylerimizde çiftçilerimize destek olacağız.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
2
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Şahinbey’e arı gibi çalışan, ışıl ışıl parlayan başkan adayı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin