SAKIZ AĞACINDAN MUCİZE İÇECEK, MENENGİÇ KAHVESİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SAKIZ AĞACINDAN MUCİZE İÇECEK, MENENGİÇ KAHVESİŞekeroğlu Baharatçılık Menengiç Kahvesi’nin yapılan bilimsel araştırma sonuçlarına göre antioksidan ve fenolik bileşenleri sayesinde vücudu kansere ve yaşlanmaya karşı koruduğunu açıkladı.
Sağlıklı içecek olma yolunda bir numaraya yerleşen menengiç kahvesi kafein içermediği ve tamamen doğal olduğu için tam not alıyor. Şekeroğlu Baharatçılık Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Şekeroğlu yaptığı açıklamada; “Uzmanların  menengiç kahvesi konusunda söyledikleri gerçekten çok önemli Harran Üniversitesi (HRÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hayoğlu tarafından Türk kahvesine göre daha yumuşak bir tada sahip olan menengiç kahvesinin, antioksidan ve fenolik bileşenleri sayesinde vücudu kansere ve yaşlanmaya karşı koruyucu etkiye sahip olduğu bildirildi. ‘Menengiç meyvesinin bileşiminde E ve B grubu vitaminler ile sodyum, potasyum, fosfor, kalsiyum, demir, magnezyum, çinko, bakır, mangan, selenyum, kadminyum gibi önemli mineral ve elementlerinde bulunduğu biliniyor. Aynı zamanda protein, yağ, besinsel lif, doymamış yağ asitleri ve mineral maddeler açısından da son derece faydalı bir bitkidir” dedi.
Aynı zamanda, Doğal ve çok sağlıklı bir ürün olan menengiç kahvesi Çerez ve şekerleme endüstrisinde de kullanılan menengiçin halk arasında egzema, astım, ishal, sarılık, mide ağrısı gibi sağlık sorunlarının tedavisinde de kullanıldığını kaydeden Prof. Dr. Hayoğlu, ”Ayrıca bu bitki sabun sanayinde özellikle de bıttım sabunu yapımında kullanılmaktadır. Günümüzde en yaygın şekliyle kahve olarak karşımıza çıkan bu kahve bilimsel olarak da sağlığa faydalıdır” dedi.
Ayrıca Kilis 7 Aralık Üniversitesi Biyoloji Bölümü ile Gazi ve Ankara Üniversiteleri Eczacılık Fakültesi öğretim üyeleri tarafından yürütülen ve 18-21 Nisan 2011 tarihlerinde Fransa’nın Avignon şehrinde düzenlenen “Euro-Mediterranean Symposium for Fruit & Vegetable Processing” isimli bilimsel toplantıda sunulan araştırma sonuçlarına göre menengiç kahvesinin oldukça yüksek antioksidan özelliğe sahip olduğu, bu sayede özellikle sinir sistemini koruyup güçlendirerek Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara karşı koruyucu özellik gösterdiği belirlendi.
Menengiç Kahvesinin Özellikleri

SAKIZ AĞACINDAN MUCİZE İÇECEK, MENENGİÇ KAHVESİ*Kafein içermez. İçimi yumuşaktır
*Öksürüğü keser, balgam söktürür.
*Nefes açıcıdır, nefes darlığına iyi gelir.
*Antiseptik özelliği vardır, göğsü yumuşatır, solunum yollarına faydası vardır.
*Yaraları tedavi edici özelliği vardır.
*Böbrek kumlarının dökülmesine yardımcı olur.
*Ses tellerine ve ses kısıklığına iyi gelir.
*Mide ağrılarını ve mide bulantısını dindirmeye yardımcı olur.
*Afrodizyak(Cinsel gücü artırıcı) etkisi vardır.
*Menengiç Kahvesi içinde kimyasal madde yoktur % 100 doğaldır.
*Bünyesindeki doğal antepfıstığı yağı sayesinde, yüksek E vitamini ve doymamış yağ asidi içerir. Kandaki kolesterolü düşürmeye, kalp ve damar sertliğini önlemeye yardımcı olur.
Besin Değerleri 100 gr. Menengicin içerdiği besin değerleri aşağıdaki gibi açıklanmıştır;
594 kalori,20,8 gr. Protein,51,6 gr. Yağ,16,4 gr. karbonhidrat0 kolesterol,2 gr. Lif,500 mgr. Fosfor,136 mgr. Kalsiyum,7,3 mgr. Demir,1,020 mgr. Potasyum,158 mgr. Magnezyum,66 IU A vitamini,0,62 mgr. B1 vitamini,1,45 mgr. B20,4 mgr. B6 vitamini,7 mgr. C vitamin 5.2 mgr. E vitamini bulunmaktadır

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SAKIZ AĞACINDAN MUCİZE İÇECEK, MENENGİÇ KAHVESİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin