Semerkant’ta Türk Devletleri Teşkilatı II. İnsan Kaynakları Toplantısı

featured
Semerkant’ta Türk Devletleri Teşkilatı II. İnsan Kaynakları Toplantısı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Semerkant’ta Türk Devletleri Teşkilatı II. İnsan Kaynakları Toplantısı

Türk Devletleri Teşkilatı II. İnsan Kaynakları Toplantısı Semerkant’ta gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay toplantıda, Türkiye’nin insan kaynakları alanında istikrarlı bir biçimde büyümesine ve gelişmesine yönelik yapılan yenilikçi çalışmaları katılımcılarla paylaştı.

İlki Türkiye’nin ev sahipliğinde İstanbul Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde düzenlenen “TDT I. İnsan Kaynakları Toplantısı”nın ikincisi bu yıl Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na Bağlı Kamu Hizmetlerini Geliştirme Ajansı ev sahipliğinde Semerkant’ta gerçekleştirildi.

Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan’dan üst düzey kamu yöneticilerin de yer aldığı toplantıya Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreter Yardımcısı Sadi Jafarov ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay katılım sağladı.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay, konuşmasında özellikle son beş senede Türkiye’nin insan kaynakları alanında istikrarlı bir biçimde büyümesine ve gelişmesine yönelik yapılan yenilikçi çalışmaları anlattı. Atay, Türkiye’de yürüttükleri İş Analizi projesinin önemine işaret ederek iş gücü yönetimine daha stratejik bir yaklaşım getirmek amacıyla insan kaynağı yönetimi odaklı bir yaklaşım ile küresel anlamda katma değer oluşturulması konusunda Türk Devletlerine gerekli desteğin verileceğini belirtti.
Türkiye’nin insan kaynakları yönetimine yönelik geliştirdiği dijital tüm araçların diğer ülkeler ile paylaşılmasına ve yaygınlaştırılmasına hazır olunduğunu belirten Atay, Kasım 2022’de düzenlenen TDT Dokuzuncu Devlet Başkanları Zirvesi’nde üye ülkeler ile imzalanan mutabakat zaptı gereğince Türkiye tarafından geliştirilen e-insan uygulamasını kullanan ilk devletin Azerbaycan Cumhuriyeti olduğunu ifade etti.
Somut iş birliklerinin ilerletileceğini vurgulayan Atay, Türkiye öncülüğünde Türk Dünyasının insan kaynakları alanında ortak bir vizyonda buluşması için gerekli tüm adımların atılacağını dile getirdi.

“Türk Dünyası İnsan Kaynakları Geliştirme Enstitüsü kurulacak”

Toplantıda Türkiye tarafından “Türk Dünyası İnsan Kaynakları Geliştirme Enstitüsü” kurma önerisi getirildi. Enstitü’nün insan kaynaklarını profesyonellerinin yetiştirilmesi, uluslararası ortak ve özel eğitim programlarının düzenlenmesi, genç yeteneklere yönelik lider gelişim programlarının oluşturulması, kuruluşlara insan kaynakları politikaları ve stratejileri konusunda rehberlik edilmesi ile alandaki yeni trendlerin belirlenmesi ve uygulanması için faaliyet göstermesi hedefleniyor.

Enstitü ile insan kaynakları alanındaki yenilikçi yaklaşımlar teşvik edilecek ve sektörün gelişimine öncülük edilecek. Böylelikle 2040 Türk Dünyası Vizyonu çerçevesinde insan kaynağının bilgi, beceri ve yetkinliklerinin geliştirilmesiyle Türk Devletleri’nde sosyo-ekonomik istikrarın artırılmasına katkı sağlanacak.

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin girişimleriyle Türk Devletleri Teşkilatı iş birliği alanlarına “İnsan Kaynakları” başlığı eklenmişti. Söz konusu iş birliği ile başlayan süreçte Türk Devletleri arasındaki tecrübe ve bilgi paylaşımı her geçen gün artarak devam ediyor.

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News   Narkoz

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Semerkant’ta Türk Devletleri Teşkilatı II. İnsan Kaynakları Toplantısı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin