Sindirim bozukluğu tespiti için ELASTAZ testi

featured
Sindirim bozukluğu tespiti için ELASTAZ testi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sindirim bozukluğu tespiti için ELASTAZ testi

İdeal kiloda bulunmak ve bunu korumak, genel sağlığımız için oldukça önemlidir. Sindirim enzimlerinin eksik veya yetersiz düzeyde olması, kilo alamama sorununa neden olabilmektedir. Pankreasın ürettiği sindirim enzimleri yaşamımızda oldukça önemli bir role sahiptir.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Biyokimya Uzmanı Doç. Dr. Ataman Gönel sindirim enzimlerinin oranın tespitinin Elastaz isimli bir test ile mümkün olduğunu belirterek kişinin kilo dengesinin ve kilo ile ilgili sorunlarının tespit edilebileceği hakkında açıklamada bulundu.

Biyokimya Uzmanı Doç. Dr. Ataman Gönel sözlerine şöyle devam etti:

Kilo almada önemli bir fonksiyonu olan pankreasın ve pankreasın ürettiği sindirim enzimler oldukça önemlidir.Bunlardan biri olan elastaz, pankreasın ürettiği bir sindirim enzimidir ve elastin adı verilen proteinin sindiriminde kritik rol oynar. Eğer elastaz eksik veya yetersiz üretiliyorsa, elastin sindirimi bozulabilir. Ayrıca yiyeceklerin yeterince sindirilememesine, kilo kaybına veya kilo alamamaya neden olabilir. Elastaz Testi, pankreasın elastaz üretimini değerlendirmek ve elastaz eksikliği veya yetersizliği gibi sorunları teşhis etmek için kullanılır. Elastaz Testi sonuçları, bu enzimin seviyelerinin normalden düşük olup olmadığını gösterir ve sindirim sorunlarının nedenlerini belirlemeye yardımcı olabilir.’’ diye konuştu.

Doç. Dr. Ataman Gönel Elastaz Testi sonuçlarının düşük olması ve elastaz eksikliği teşhis edilmesi durumunda doktorların genellikle sindirim enzim replasman tedavisi önerdiklerini belirterek, sindirim enzim replasman tedavisinin , eksik olan sindirim enzimlerini yerine koymayı amaçladığını ve besinlerin daha iyi sindirilmesini ve emilmesini sağladığının altını çizdi. Bu tedavi kilo alamama sorunu olan kişilerin kilo alımını sağlayarak beslenme eksikliklerini önleyebilir. Biyokimya Uzmanı Doç. Dr. Ataman Gönel kilo alamama sorunu olanların elastaz testi yaptırmaları çözüme ulaşmada fayda sağladığının altını çizdi.

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News   Narkoz

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sindirim bozukluğu tespiti için ELASTAZ testi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin