ŞÖLEN Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, “320 milyonluk yatırım yaptık”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ismail-coban_Çikolata, çikolatalı ürünler ve şekerleme konusunda Türkiye’nin lider firmalarından Şölen, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde tüm hazırlıklarını tamamladı.

Gaziantep’te basın mensupları ile bir araya gelen Şölen Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, “Sektörümüze yaptığımız yatırımları aynı zamanda ülkemiz ekonomisine değer katmak için bir vesile olarak görüyoruz. Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yeni tesisimiz için 320 milyon TL yatırım yaptık. Avrupa’nın en yüksek teknolojisine sahip bu tesisimizin üretim alanı 90 bin metrekare. Tüm dünyada tüketicilerle buluşacak ürünlerimizden bu tesiste günde 700 ton üretme kapasitesine sahibiz” dedi.

Türkiye’nin önde gelen gıda şirketlerinden Şölen, Ramazan Bayramı’nda ürünlerini tüketicileriyle buluşturmak için hazırlıklarını tamamladı. Türkiye’nin en çok çikolata ihracatı yapan firması unvanına sahip Şölen’in Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde sektörü ve Şölen’i değerlendirmek üzere Gaziantep’teki basın mensuplarıyla buluştu.

“Doğduğumuz topraklardan aldığımız güçle daha ileri noktalara cesur adımlarla gidiyoruz”

Şölen’in Gaziantep’ten doğan ve dünya devleri arasında yerini almış bir firma olmasından dolayı büyük gurur duyduklarını belirten Şölen Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, “Doğduğumuz bereketli topraklardan aldığımız güç, bize duyduğunuz güven bizim daha ileri noktalara korkmadan, cesur adımlarla gitmemizde büyük rol oynuyor. 2012 yılında Gaziantep’te temelini attığımız tesisimiz üretime başladı. Son 5 senede toplam 500 milyon TL’ye yakın yatırım yaptık. 2015 yatırım miktarımız 105 milyon TL oldu. Yatırımımızın 320 milyon TL’si Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bu yeni tesisimiz için yapıldı.  Avrupa’nın en yüksek teknolojisine sahip tesisimizin üretim alanı 90 bin metrekare. Tüm dünyada tüketicilerle buluşacak ürünlerimizden bu tesiste günde 700 ton üretme kapasitesine sahibiz” dedi.

“2015 yılı bayram döneminde üstün performans gösterdik”

Bayram dönemlerinin bulundukları sektör için büyük önem taşıdığının altını çizen İsmail Çoban, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aslında hepimiz için tüm sevdiklerimiz ile bir arada olduğumuz bayram dönemi çok özel. Şölen olarak biz de bir yandan yüzümüzü geleceğe dönerken, bir yandan da değerlerimize sahip çıkmaya devam ediyoruz.  Bu dönemde ürünlerimizi tüm Türkiye’deki tüketicilere ulaştırmak için titiz çalışmalar yürütüyoruz. Geçtiğimiz yıla baktığımızda bayram döneminde üstün bir performans gösterdiğimizi görüyoruz. Pazar payımızı 5 puan artırarak yüzde 33 tonaj pazar payına ve yüzde 35 ciro pazar payına ulaştık. Bu artışla birlikte 2008’den bugüne en yüksek pazar payına erişerek liderliğimizi açık ara güçlendirdik. Hediyelik çikolata kategorisinde bu yıl da tonaj ve ciro olarak pazarın çok üzerinde büyüyerek pazar payı kazandık. Pazarın en yüksek cirolu 10 hediyelik çikolata markası arasında 4 markamız yer aldı. Eşsiz, kaliteli ve lezzetli ürünlerimizle her yaştan tüketiciye ulaşmak için Türkiye’nin her yerinde geniş bir satış ağı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

“ÇATOM projesi ile kadın istihdamını desteklemeyi hedefledik”

Şölen’in köklü değerleri olan ve her zaman bu değerlerine sahip çıkan bir kurum olduğunu vurgulayan İsmail Çoban, başlattıkları projelerden bahsetti. Çoban, “Geçtiğimiz yıl bayramların unutulmaya yüz tutan geleneği mendiller için Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve kadın girişimciliğini destekleyen ÇATOM’la işbirliğine giderek çok özel bir proje başlattık. Kadın istihdamını desteklemeyi hedeflediğimiz projemiz dâhilinde ÇATOM’daki kadınlar bizim için el işi mendiller yaptı, bu sene de şeker keseleri ve tepsi örtüleri hazırladılar” dedi.

“Yatırımlarımızı yaparken Gaziantep’i öncelikli olarak konumlandırıyoruz”

Ana sponsoru oldukları Mozaik Yolu Projesi ile ilgili de bilgiler veren İsmail Çoban sözlerine şöyle devam etti: “Yaptığımız yatırımları aynı zamanda ülkemiz ekonomisine değer katmak için bir vesile olarak görüyoruz. Bu yatırımları yaparken doğduğumuz şehir Gaziantep’i öncelikli olarak konumlandırıyoruz. Destek verdiğimiz Mozaik Yolu Projesi ile birlikte Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa illerindeki tarihimizi yansıtan, bizim için çok önemli olan mozaikler tüm dünyaya tanıtılacak. Buradaki büyük tarihi zenginliğin tüm dünyaya tanıtılması bizleri onurlandırıyor. Proje kapsamında bu illerin mutfaklarındaki eşsiz lezzetler de yapılacak Mozaik Yolu rotası ile turistleri büyüleyecek. Biz de son olarak Venedik’te yapılan Mozaik Yolu lansmanında Mezopotamya’nın bereketli topraklarından çıkan meşhur Antep fıstığımızla hazırladığımız, dünyaca ünlü tasarımcı Karim Rashid’in tasarladığı ve bayramların gözdesi MiLanGo ürünümüzü tüm davetlilere tanıtma fırsatı yakaladık.”

Şölen’den kaliteli ve sağlıklı çikolata için uyarılar

-Çikolata alırken öncelikle ürünün markasına, güvenirliğine dikkat edin.

-Çok ucuz ve merdivenaltı çikolataları gerçek çikolata ile karıştırmayın.

-Üzerinde kokolin veya kakao kaplı yazan ürünler gerçek çikolata değildir, gerçek çikolatadan aldığınız kakao lezzetini alamazsınızGerçek çikolatanın en belirgin özelliklerinden biri pürüzsüz ve yumuşak olmasıdır

-Gerçek çikolatanın tadı homojendir, kendine özgü aromasının ağızda uyum içinde dağılması, hızlı erimesi ve yumuşak olması gerekir. Ağızda metal tadı olmamalı ve ağız içinde yağlı, yapışkan kalıntı veya tabaka bırakmamalıdır.

-Tadı acı olan çikolataları almayın, ürünün taze olmadığını işaretidir.

-Mat renkli çikolatalardan kaçının, parlak renkli olanları tercih edin.

-Çikolatanın ambalajlı olmasına özen gösterin.

 

Şölen Hakkında

1989 yılında Gaziantep’te kurulan Şölen; çikolata, çikolatalı ürünler, bisküvi, kraker, kek, şeker ve lokum pazarında Türkiye’nin önde gelen firmaları arasında yer alıyor. TİM verilerine göre Türkiye’nin en fazla çikolata ve çikolatalı ürün ihracatı yapan firmalarından biri olan Şölen, bugün 200’ün üzerinde ürün çeşidini 100’ü aşkın ülkeye ihraç ediyor. Dünyanın şekerleme alanında en önemli listelerinden biri olan CandyIndustry Top 100 listesinde 2016 yılında 48. sırada yer alan firma, Biscolata, Milango, Ozmo, Wapps, Luppo, Lokkum, Nutymax gibi dünya çapında başarıya ulaşmış markaları bünyesinde bulunduruyor. Şölen Gaziantep’te 5, İstanbul’daki bir tesisiyle üretimini sürdürüyor. 2015 yılını 843 milyon TL ciro ile kapatan Şölen’in toplam 6 tesisinde yaklaşık 2 bin çalışanı bulunuyor.

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ŞÖLEN Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, “320 milyonluk yatırım yaptık”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin