STK LAR NE İŞ YAPAR…

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep’te faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları’nın sayısında ciddi bir artış olduğu hepimizce malum.. Hala kurulan var kuruluş aşamasında olan..

Tüm demokratik toplumların temeli olarak gösterilen ve yıllarca özellikle AB ve kosgeb Projeleri tarafından desteklenerek teşvik edilen STK’lar Gaziantepte hatırı sayılır miktarda. STK’lar bana göre toplum fertlerinin bireysel olarak duyuramayacakları seslerini topluluk olarak duyurumalarını sağlayan yegane yerlerdir diye biliriz..Peki bu STK lar ne iş yapar..
Ülkemizde 12 Eylül dönemi nedeniyle sürekli kuşku ile bakılan STK’lar bu kuşkuyu henüz giderememiştir..Bazı STK başkanları adeta koltuğa yapışmışlardır..Koltuğa yapışmanın ne olduğunu bilirsiniz bazı insanlar koltuğa yapışmaya görsünler onlar sahip oldukları koltuktan kopamadıklarını bilakis yapıştığını hepimiz biliriz. Bazen koltuklarını kaybetmemek için son nefeslerine kadar herşeylerini verirler.. Hepimiz zaman zaman şu soruyu sormazmıyız… “Koltuk neden bazı insanların bir taraflarına yapışır da, bir türlü bundan vazgeçmek bilmezler?”Tabiki bunların içinde gerçekten hizmet yapanlarıda takdir etmek lazım..
Gaziantep te ; Son yılarda özellikle ticari ve mesleki dernek oluşumlarının sayıları hızla arttı. Yıllardır faaliyet gösteren ve ilk akla gelen GTO dur..Diğer iş adamları derneklerini saymıyorum bile.. Müstakil Sanayici ve İşadamları derneği, Tüm sanayici ve işadamları derneği, Genç işadamları derneği, Girişimci işadamları derneği, Şoförler odası,Esnaf Kefalet,Bakkallar derneği, Organize sanayi bölgesi derneği, Gaziantep Genç işadamları derneği İhracatcılar, Doğu ve Güneydoğu İşadamları derneği, Lions dernekleri vs..
Bu ve birçok STK derneklerin faaliyetlerini basından ve yoğun olarak etkinlik paylaşımları için kullandıkları twitter’dan veya facebook tan takip ederiz..Asıl faaliyetleri ramazandadır..Yeğane faaliyetler bu ayda sıralanır..
Ramazan’da iftar yemekleri, Ramazandan sonra
Haftanın belirli bir günü sabah kahvaltıları,
Aylık akşam yemekleri,
Protokol ziyaretleri,
Bayramlar’da huzurevi ve yetiştirme yurdu gezileri,
Yurtdışı gezileri..
Arada göstermelik kamera karşısında yardımlar
Peki Gaziantep için ne yapıyorlar
STKların Gaziantep için ne yaptıklarının cevabını kendilerinden duymak isteriz aslında..
Çünkü bu tarz kuruluşların bir kısmı hizmet ağını toplumdan yana kullanmaktansa kendi düşüncelerini topluma veya belirli çevrelere kabullendirmek için çaba harcayan kurumlar haline dönüşmüş durumdalar.
Ellerindeki gücü yine kendi çıkar gruplarına veya kendi düşünce yapısına uygun şahıs ve guruplara yardım amaçlı kullanmaktalar.Bir nevi bizden olmayan bizden öte gitsin zihniyeti gütmektedirler..
Yöneticilerin ya siyasi yatırım yada yolsuzlukla anılmamaları lazım.. .Bizim gibi siyasetin çıkar ve kar amaçlı kullanıldığı ülkelerde sivil toplum örgütleride bu gibi durumlara kayıtsız kalmamaktadır…
Sivil toplum kuruluşları, toplum için sürdürdükleri faaliyetlerin toplumun farkında olmasını sağlamak ve kuruluşun algısını olumlu yönde değiştirmek için bazı adımlar atmalıdır. Bu, bütün sivil toplum kuruluşlarının ve üyelerinin ortak sorumluluğudur. Çünkü, sivil toplum kuruluşlarının temel amacı, toplumun yararı için çalışmalar yapmak ve toplumun bu faaliyetlere katılımını sağlayarak maksimum düzeyde sonuç elde etmektir…

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
STK LAR NE İŞ YAPAR…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin