Suudi Arabistan Atatürk’ü yasakladı, kulüpler direniyor

featured
Suudi Arabistan Atatürk'ü yasakladı, kulüpler direniyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suudi Arabistan Atatürk’ü yasakladı, kulüpler direniyor

Suudi Arabistan’da bugün oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa finali öncesi kriz çıktı.

Galatasaray ile Fenerbahçe’nin Suudi Arabistan’da oynayacağı maçta Atatürk Posteri, Atatürk tişörtü, Atatürk’ün sözünün yer aldığı pankart ve İstiklal Marşı’nın okunmasına izin verilmediği iddia edildi.

Galatasaray ile Fenerbahçe, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bulunan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu’nda bu akşam TSİ 20.45’te 2023 Turkcell Süper Kupa’da karşı karşıya gelecek. Organizasyondan önce ülke federasyonları ve yetkili makamlar arasında yapılan protokol gereği maç seremonisinde İstiklal Marşı okunabilecek ve stada Türk bayrakları asılacak.

Müsabaka, 100. yıl etkinlikleri, şehitler için saygı duruşu ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşı ile başlayacak.

Ancak söz konusu protokolde bulunmayan hem Galatasaray’ın hem de Fenerbahçe’nin sahaya çıkmak istedikleri Atatürk posteri ve diğer posterlerle ilgili ise Suudi yetkililerin izin vermediği iddia edildi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Atatürk pankartına otoritelerin izin vermediğini bildirdi. Suudi yetkililerin “Atatürk posteri”, “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh pankartı”, “Atatürk tişörtü” ve “İstiklal Marşı”na izin vermediği öne sürüldü. Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan, “İstiklal Marşımızın okunmaması halinde maça çıkmayacağız” açıklamasını yaptı.

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News   Narkoz

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
4
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Suudi Arabistan Atatürk’ü yasakladı, kulüpler direniyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin