1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Tatbikat Gerçeği Aratmadı! Gaziantep UMKE Afetlere Hazır

Tatbikat Gerçeği Aratmadı! Gaziantep UMKE Afetlere Hazır

featured
Tatbikat Gerçeği Aratmadı! Gaziantep UMKE Afetlere Hazır
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tatbikat Gerçeği Aratmadı! Gaziantep UMKE Afetlere Hazır

Sağlık Ekipleri Gaziantep’te muhtemel afetlere hazırlıksız yakalanmamak için temel eğitimler ve tatbikatlar düzenlenmeye devam ediyor.

Gaziantep’te bulunan farklı alanlardaki sağlık personeline 6-10 Mayıs tarihleri arasında Temel Eğitim Programı gerçekleştirildi. Eğitim sonunda ise il sağlık müdürlüğü ve UMKE ekiplerinden oluşan çok sayıda gönüllü sağlık personeli, gerçeği aratmayan muhtemel afet tatbikatı gerçekleştirdi.

UMKE

Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ülkemizde 2004 yılından bu yana görev almaktadır. Afet veya olağan dışı durumlarda aldıkları özel eğitim ve donanımla, kazazedelere olay yerinde en kısa sürede ve uygun yöntemlerle müdahale etmektedir.

Alanında uzmanlaşmış hekimler ve sağlık personelleri kısıtlı imkan ve zor saha şartlarında acil müdahale eğitimi aldığı program başarıyla tamamlandı.

Alınan eğitimler ile afetlerde kriz anını yönetebilme, ekip birliği ile çalışma ve en kısa sürede etkin acil sağlık hizmetini yürütmek açısından oldukça önem taşıyan eğitim başarıyla tamamlandı.

Eğitimde ekipler tarafından kurtarılan kazazedelerin, en kısa sürede ileri acil tedavi ünitelerine naklini sağlandı.

Eğitim ile afet alanında kurulacak sahra hastanelerinde personel kapasitesini arttırmak, alanında uzman kişiler ile profesyonel destek sunmayı amaçlayan eğitim, alanında uzmanlaşmış hekimler ve sağlık personellerini bir haftalık eğitim aldı.

Eğitim aynı zamanda, ileri acil sağlık bilgisi dışında ekip halinde, afet bölgesinde ve zorlu alanlarda çalışmayı personelle deneyimlemeyi amaçlıyor. Kamp ortamında, kısıtlı imkanlarda ve zor saha şartlarında hızlı ve etkin müdahale sağlandı.

Tatbikat Gerçeği Aratmadı! Gaziantep UMKE Afetlere Hazır
Tatbikat Gerçeği Aratmadı! Gaziantep UMKE Afetlere Hazır

İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin tatbikatı yerinde inceledi

İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin tatbikatı yerinde inceleyip “Amacımız personelimizi afetlere ve olağanüstü hallere karşı her an hazır tutmak. Afetlerin ne zaman hangi koşullarda oluşacağı ve ne şekilde tahribat bırakacağının bilinmemesi nedeniyle gerçekleştirilen bu tür eğitim, kamp ve tatbikatlarla ekiplerimizi ülke içinde ve ülke dışında her türlü afet ve olağanüstü duruma karşı hazırlamaya ve bu aileyi büyütmeye devam edeceğiz” diye konuştu ve emeği geçen tüm personele teşekkür etti.

Program tatbikata katılan personele eğitim ve katılım sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.

 

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Tatbikat Gerçeği Aratmadı! Gaziantep UMKE Afetlere Hazır
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!