Teröre karşı TÜRK-KÜRT el ele olmalı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

mezine-sirakaya“TERÖRE KARŞI TÜRK-KÜRT EL ELELE OLMALI VE MÜCADELE VERMELİDİR”

26. Dönem MHP Milletvekili A. Adayı Mezine Sırakaya, ülkenin içinden geçtiği zor günlerde Türk-Kürt Türk Milleti omuz omuza vererek teröre karşı mücadele etmeliyiz diyerek herkesi sağ duyuya davet etti.

Sırakaya, teröre lanet yürüyüşlerinde bazı kirli ellerin Milliyetçi ve ülkücü camia üzerinde oyun oynayan çakma milliyetçilerin yer aldığını söyledi.

Sırakaya açıklamasında, “Terörü lanetleyelim derken bir birimizi kırmayalım. Türkiye genelinde meydana gelen olaylarda bazı Kürt vatandaşlarımıza ait iş yerlerine ve bizzat kendilerine yapılanlar doğru değildir. Her Kürt ve her doğulu asla vatan haini değildir bu hassas dönemde kardeşliğe zarar verecek eylemlere fırsat vermemeliyiz. Ülkücü camiayı kötü bir fırtınaya teslim etmek isteyenlere fırsat vermeyelim. Bu memlekette ülkesini ölümüne seven milyonlarca Kürt kardeşimiz var. Burada hedef terör örgütü ve yandaşlarıdır. Kürtler değildir. Çakma bozkurt işareti yapanlar milliyetçi irade sahibi kişiler değildir.

Teröre karşı TÜRK-KÜRT el ele olmalı

“”Güvenlik güçlerimizin işlerini zorlaştırmamalıyız”

PKK’yı masada pazarlık yapma gücü kazandıranlar bu işin birinci derece muhatabıdır. Halk birlik olmalı ve teröre dur demelidir. Bu ülke dağdan inen üç beş çakala elbet teslim olmayacaktır, o gün geldiğinde bizler zaten tereddütsüz karşılarında durmayı biliriz. Ancak polisimiz askerimiz güvenliği sağlama konusunda birinci derece yetkili makamlardır. Güvenlik güçlerimizin işini zorlaştırmak yerine kolaylaştıralım. Gaziantep’te günlerdir düzenlenen teröre lanet yürüyüşüne eyvallah ancak… Plansız programsız sabaha kadar yapılan eylemler sadece polisimizi askerimizi yorar. Üç gün sonra şehrimizde yaşanacak bir olumsuz olayda güvenlik güçlerimizin elini kolunu bağlamayıp onların daha dinamik bir mücadele vermesinin önü tıkanmamalıdır. Bu tüm şehirlerde yaşayan vatandaşlarımıza önerimdir. Bu eylemleri yaparken birde bu açıdan bakılması gereklidir.

Biz yaptıklarımızın ve yapacaklarımızın arkasında dururuz.

Biz yaptıklarımıza sahip çıkacak erdeme ve irade sahip bir kuruluşun mensuplarıyız. Biz milletimizin birliği ve beraberliğini korumak için canını seve seve verecek kudrete de sahip vatanseverleriz. Son günlerde HDP binalarına yapılan saldırıları ve Kürt vatandaşlara hatta Hürriyet binasına yapılan saldırıları ülkücülerin üzerine yıkmaya çalışanlar her kurt işareti yapan ülkücü değildir. Her eli olan pekâlâ kurt işareti yapabilir. Ülkücü ve milliyetçileri Kürt -Türk çatışmasına dahil etmek isteyenler bilsin ki MHP’nin kadrolarında binlerce yiğit vatansever Kürt vardır. Çözüm sürecinin iki muhatabı vardı ve her iki muhatapta Türkiye üzerinde oynadıkları oyunun içine bizi çekemeyeceklerdir. Bugün Türkye’de akıl tutulması yaşanmaktadır. Milliyetçi ve ülkücü camianın aklıyla da kimse alay etmesin. Türkiye’yi Suriye, Irak yapmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.

Mezine Sırakaya, “Hatay’da Sınırın Suriye tarafından açılan ateşle, terhisine 2 ay kala şehit olan 21 yaşındaki Piyade Er Gökhan Çakır’ın İzmir’in Aliağa İlçesi’nde yaşayan Kürt kökenli şehit babasının, “Evimize ateş düştü. Kürdüz diye dün  saldırdılar, sayın abim biz hain değil hain değiliz. Şehidimiz var. Yüreğimiz yanıyor”  sözlerine de dikkat çekti.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Teröre karşı TÜRK-KÜRT el ele olmalı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin