Tiryakioğlu, “Sansürün kaldırılışının 108.yıl dönümü kutlu olsun”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, milletin müşterek sesi ve vicdanını temsil eden basının, demokrasinin en önemli unsurlarından biri olduğunu” söyledi.

GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramının 108. Yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Tiryakioğlu, kutlama mesajında düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili aracı olan basının, Cumhuriyetin temellerinin kökleşmesinde de önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Halkı doğru ve tarafsız habercilik anlayışıyla bilgilendiren gazetecilerin her türlü baskı ve sansüre maruz kalmadan görevini yapmasının önemine işaret eden Tiryakioğlu, bu bağlamda 108 yıl önce basından sansürün kaldırılmasına yönelik atılan adımın bir milat olduğunu belirtti.

Tiryakioğlu, mesajında  “ Dünyanın belki de en zor ve en meşakkatli mesleklerinden birini ifa ede basın mensupları, meslek hayatları boyunca yaşadıkları tüm zorluklara rağmen yılmadan ve yorulmadan halkın hür sesi olmaya devam etmişlerdir. Bu bağlamda kamuoyunun doğru, tarafsız ve ilkeli yayıncılık anlayışı ile bilgilendirilmesinde görev alan basın çalışanları, 15 Temmuz’da ülkemizde yaşanan darbe girişiminde gösterdikleri sağduyu ile milli iradenin yanında yer alıp tarihi bir sınavı başarıyla vermiştir” ifadelerinde bulundu.

Tiryakioğlu, ayrıca görevi başında şehit olan tüm basın çalışanlarını da  rahmetle anarak, başta Gaziantep’te görev yapan gazeteciler olmak üzere tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın bayramını kutladı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Tiryakioğlu, “Sansürün kaldırılışının 108.yıl dönümü kutlu olsun”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin