TÜBİTAK PROJELERİ YARI FİNALDE YARIŞACAK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜBİTAK PROJELERİ YARI FİNALDE YARIŞACAKTÜBİTAK tarafından düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması’nda Özel Sanko Okulları’ndan iki proje ön elemeleri geçerek Adana’da yapılacak yarı finale katılmaya hak kazandı.

Öğretmenleri Şerif Özer rehberliğinde Mert Ahmet Açıkgöz ve Burak Dalgıç’ın hazırladığı“Isı Yalıtımında Atık Kül Kullanımı” ve öğretmenleri H. Gökhan Aslan’ın rehberliğinde Ali Topçuoğlu ve Mehmet Kaya’nın hazırladığı “Lastikli Kara Taşıtları İçin Tam Otomatik Kriko ve Pratik Takılabilir Stepne” adlı projeler, Mart ayında Adana’da düzenlenecek sergiye katılacak.

“Isı Yalıtımında Atık Kül Kullanımı”projesiyle termik santrallerinin ortaya çıkardığı uçucu küllerin tekrar kazanımını sağlayabileceklerini düşünen Mert Ahmet Açıkgöz ve Burak Dalgıç, atık külün enerji üretiminde kullanılabilmesini ve yarattığı çevre kirliliğinin önlenmesi ile ekolojik dengenin korunmasına katkı sağlamayı amaçlıyorlar.

“Lastikli Kara Taşıtları İçin Tam Otomatik Kriko ve Pratik Takılabilir Stepne” projesi ile lastik patlamalarında elle mekanik olarak çalışan krikolar yerine araca imalat sırasında entegre edilmiş,araç içerisinden kontrol edilebilen tam otomatik-hidrolik krikolarla aracın ilgili bölümünün yükselmesini sağlayan düzenek tasarlayan Ali Topçuoğlu ve Mehmet Kaya ise ayrıca lastiği yerinden çıkarmadan üzerine takılabilen stepne dizayn etmeyi başardı.

TÜBİTAK PROJELERİ YARI FİNALDE YARIŞACAK

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu öğrencilerinin akademik bilgiyi toplumsal yararlığı olan ve uzun vadeli düşünülebilecek konular etrafında projelendirerek kullanmalarını “yaparak yaşayarak öğrenmenin pozitif sonucu” olarak tanımladı ve projeleri hazırlayan öğretmen ve öğrencileri kutladı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TÜBİTAK PROJELERİ YARI FİNALDE YARIŞACAK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin