Türk Dünyası Dijital Vatandaşlık (TUDVA) projesi başladı

featured
Türk Dünyası Dijital Vatandaşlık (TUDVA) projesi başladı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Dünyası Dijital Vatandaşlık (TUDVA) projesi başladı

Türk dünyasının gönüllülük esasına dayalı en büyük sosyo-kültürel projesi olan Türk Dünyası Dijital Vatandaşlık (TUDVA) projesi yeni döneme başladı.

2021 yılında Türkiye-Kırgızistan Manas Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi koordinatörlüğünde başlayan proje yeni dönem de İnönü Üniversitesi yürütücülüğünde devam etmeye başladı.

Türk dünyasının 15 bölgesinden 150 üniversite işbirliğinde yüzlerce bilim insanı ve gönüllünün görev aldığı projeye bu dönem yaklaşık 2000 öğrenci başvuru yaptı.

Yeni tema: Türk Asrına Adım adım: Azerbaycan ve Ulu Önder

Projenin yeni döneme “Türk asrına doğru adım adım Azerbaycan ve Ulu Önder” temasıyla başladı. Bu tema içerisinde Bu dönem içerisinde Türk dünyasından katılımcıların Azerbaycan ve Ulu Önder ile ilgili bilişsel ve duyuşsal farkındalıklarının artırılması amaçlanmaktadır.

Projenin açış dersinin konuğu Azerbaycan’ın önemli isimlerinden Azerbaycan Milli İlimler Akademisi başkanı aynı zamanda milletvekili olan Prof. Dr. İsa Habibeyli oldu. Azerbaycan Milli İlimler akademisinin başkanı da olan Prof. Dr. İsa Habibeyli katılımcılara “Türk Dünyasında haydar Aliyev” hakkında önemli bilgileri sunum yaptı. Proje öğrencilerinin zoom ve moodle sistemi üzerinden izlediği programı gönüllülerde youtube kanalı üzerinden canlı izlediler. Projenin yeni dönem tanıtım filmi de çok ilgi çekti.
“Türkiye yüzyılı aynı zamanda Türk dünyası yüzyılı olacaktır”

Açılış dersi programının açış konuşmasını Türk Dünyası’nın aksakalı Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan yaptı. Rektör Ceylan yeni dönemi kutlayarak proje hakkındaki düşüncelerini dile getirdi: Bu projede de temel amacımız gençlerimizin birliği idi. Çünkü onlar bize geleceğin emanetidir. Dolayısıyla gençlerimizin bunu sahiplenmesi bizi oldukça memnun etti.” Rektör Prof. Dr. Ceylan konuşmasının sonunda ise gençlere hitaben, “Sevgili gençler, buradan alacağınız dersler sizi sadece Türk Dünyası’nın ferdi olarak değil, aynı zamanda Türk Dünyası’nın aydınları olarak da yetişmenizi sağlayacak.” dedi ve ‘Türkiye Yüzyılı’nın aynı zamanda Türk Dünyası’nın da yüzyılı olacağına olan inançla her türlü destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Türk dünyası gençleri dijital platformda bir araya geliyor

Projede Türk dünyasının farklı bölgelerinden gençler dijital dünyada bir araya gelerek 14 haftalık çevrimiçi bir eğitim programına katılıyorlar. Türk dünyasında aynılıklar ve benzerlikleri fakına vararak ortak bir vatandaşlık algısına katkı sağlıyorlar. Gençler Türk dünyasının ortak değerlerini öğreniyorlar. Aldıkları dijital içerik üretim atölyelerinde de dijital dünyada yayınlanmak üzere Türk dünyası ile ilgili pozitif içerikler üretiyorlar.

Yeni dönem yürütücüsü İnönü Üniversitesi

Projenin yeni dönem eş yürütücüsü İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise şimdiye kadar yaklaşık 12000 öğrencinin katılım sağladığı böyle güzel bir projenin dönem yürütücülüğünü sürdürmekten çok mutlu olduklarını ve Türk Devri için gençlere yönelik bilimsel, sosyal her türlü projenin destekçisi olacaklarını belirtti.

Türk Dünyası Dijital Vatandaşlık (TUDVA) projesi başladı
Azerbaycan’ın Karabağı yeniden topraklarına kattığı günün yıl dönümü olan 8 Kasım’da Türk dünyasının farklı bölgelerinden gençlerin Azerbaycan hakkındaki mesajları Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı Projesi kapsamında video mesaj haline getirilerek sosyal medyada sunuldu.

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News   Narkoz

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türk Dünyası Dijital Vatandaşlık (TUDVA) projesi başladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin