TÜRKİYE VE DÜNYADAN GENÇ MUCİTLER MEF’TE TOPLANIYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜRKİYE VE DÜNYADAN GENÇ MUCİTLER MEF’TE TOPLANIYORMEF Eğitim Kurumları 21.araştırma Projeleri Yarışmasında,  Gaziantep’i, Gaziantep Koleji Vakfı Özel Anadolu Lisesi temsil ediyor.

Günümüzün ve geleceğin sorunlarına çare arayan genç araştırmacıları buluşturan en büyük etkinlik olan MEF Eğitim Kurumları 21. Araştırma Projeleri Yarışması 8-11 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da yapılıyor. Bilim çevrelerince kendi konusunda dünyanın en kapsamlı araştırma projeleri yarışması olarak gösterilen etkinliğe 29 ülkeden 92 bilim projesi ile 172 öğrenci katılıyor.

Geleceğin mucitlerini ve bilim insanlarını desteklemeyi amaçlayan MEF Eğitim Kurumları 21. Ulusal ve Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması, Türkiye çapında 62, dünyadan 30 projenin katılımıyla başlıyor. Türkiye genelinde yüzlerce başvuru arasından seçilen projelerin sergileneceği hafta, bir uluslararası bilim zirvesi niteliğinde düzenlenecek. Bilimsel proje çalışmalarının teşviki için yapılan girişimler içinde Türkiye’deki tek büyük özel girişim olan MEF Eğitim Kurumları 21. Araştırma Projeleri Yarışması’nda bu yıl ilk kez yabancı ülkelerden katılan gençlerin projeleri de yarışarak, ödüllendirilecek. Tüm dünyadan liseli gençleri Türkiye’den genç mucitlerle buluşturan Araştırma Projeleri Yarışması Etkinliği’ne Türkiye’den katılan projeler ayrıca değerlendirilerek, ödüllendirilmekte. Tüm finansmanı Arıkanlı Holding ve bağlı şirketlerce karşılanan etkinlik bu açıdan tek olma özelliği gösteriyor.

Üniversite öncesi gençlere yönelik dünyanın uluslararası ilk bilim buluşması olacak Araştırma Projeleri Yarışmasını 21 yıldır düzenleyen MEF Eğitim Kurumları bu organizasyonla gençlerin bilimsel çalışmalarını desteklemeyi hedefliyor. Bilimin birleştirici ortamında bir araya gelecek Abhazya, Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Hindistan, Irak, İngiltere, İsveç, İtalya, K.K.T.C., Kolombiya, Kosova, Macaristan, Makedonya, Moldova, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Tataristan, Tayland gibi ülkelerden gençler hafta boyunca fizik, kimya, biyoloji tartışacak, iklim değişimi, genetik çalışmalar, alternatif enerji gibi konularda fikir alışverişinde bulunacaklar. Yarışma etkinliğine ülkemizin bir ucundan diğerine fizik, kimya ve biyoloji alanlarında 119 öğrenci 62 projeyle katılacak.

TÜRKİYE VE DÜNYADAN GENÇ MUCİTLER MEF’TE TOPLANIYOR
0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TÜRKİYE VE DÜNYADAN GENÇ MUCİTLER MEF’TE TOPLANIYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin