Ülkücü şehit Ahmet Kerse mezarı başında dualarla anıldı

featured
Ülkücü şehit Ahmet Kerse mezarı başında dualarla anıldı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkücü şehit Ahmet Kerse mezarı başında dualarla anıldı

Darbe yönetimi tarafından idam edilerek şehit edilen Ahmet Kerse şehadetinin 41’inci sene-i devriyesinde Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen kabir başı anma programı ile dualarla anıldı.

Anma törenine Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Ülkü Ocakları İl Başkanı Emre Koçyiğit, Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep İl Başkan Vekili Mehmet Söylemez, Parti İlçe Başkanları, Ocak İlçe Başkanları, Taş Medreseliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Oğuzeli Yeşildere (Hacar) mezarlığında düzenlenen Ahmet Kerse ve Ülkücü Şehitleri anma programında, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü ve milliyetçi Türkiye ülküsü için canını ortaya koyan Ülkücü Şehitler ve Milliyetçi Hareket Partisi Kurucu Genel Başkanı Cennet Mekân Başbuğ Alparslan Türkeş ruhlarına mevlid-i şerif okutuldu.

31 Ocak 1983 tarihinde dönemin cunta yönetimi tarafından idam edilerek şehit edilen Ahmet Kerse’nin mezarına karanfil bırakılarak, gül suyu döküldü. Programa katılanlara Ahmet Kerse ve Ülkücü Şehitler ruhuna lokma ikramı yapıldı.

AHMET KERSE KİMDİR?

Gaziantep’in Oğuzeli ilçesine bağlı Yeşildere (HACAR) köyünde doğdu. Gaziantep Eğitim Enstitüsü’nde okuyordu. 1980 yılı Şubat ayında polisler tarafından Kilis’te yakalanarak gözaltına alınıp bir ay süreyle işkence yapıldı. Çıkarıldığı 12 Eylül mahkemelerinde, bütün şahitlerin, aleyhine ifade vermedikleri için tutuklandıkları bir yargılamadan sonra, 8 Temmuz 1981 tarihinde idam cezasına mahkum edildi. 25 yaşındayken, tutuklu bulunduğu Gaziantep Cezaevi’nin infaz bahçesinde 31 Ocak 1983 tarihinde sabaha karşı asılarak şehit edildi.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ülkücü şehit Ahmet Kerse mezarı başında dualarla anıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin