ULUSLAR ARASI İLETİŞİM VE MEDYA ÇALIŞMALARI SONA ERDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ULUSLAR ARASI İLETİŞİM VE MEDYA ÇALIŞMALARI SONA ERDİDoğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Barış için Araştırma ve İletişim Merkezi tarafından organize edilen 3. Uluslararası İletişim ve Medya Çalışmaları Konferansı sona erdi.

“Barış/Çatışmayı (Yeniden) Kurmak ve Bozmak” temalı uluslararası konferansın ikinci gününde yapılan altıncı oturumda, Nurten Kara ve Ahmad Azim, Mısır’da gerçekleşen ve Arap Baharı adı verilen süreçte dördüncü güç olarak adlandırılan kurumsal medya ile beşinci güç olarak adlandırılan sosyal medyanın rolünü irdeledi. İbrahim Beyazoğlu, Mısır’daki değişim sürecinin Batı medyasında temsilini ele aldı. Raluca Besliu ise Ruanda ve Kuzey İrlanda barış süreçlerini karşılaştırdı.

Yedinci oturumda İrem Bailie, sinemada savaş gazeteciliğinin temsili üzerinde durdu. Metin Ersoy, Kıbrıs Türk basınında yayımlanan köşe yazılarındaki barış ve çatışma çerçevelerini irdeledi. Gülen Uygarer ise Kıbrıs’a ilişkin haberlerde savaş ve barış gazeteciliği örnekleri üzerinde durdu.

Sekizinci oturumda Olcay Uçak, yazılı basındaki siyasi haberlerde çatışma ve denge unsurları üzerinde dururken, Mine Demirtaş, Facebook’ta dünya barışına katkı amacıyla yürütülen faaliyetler hakkında bir sunum yaptı. Başak Şişman, gazetelerin spor sayfalarında yer alan şiddet içerikli söylemleri irdeledi. İbrahim Sena Arvas ise barış gazeteciliğini etik açıdan değerlendirdi.

ULUSLAR ARASI İLETİŞİM VE MEDYA ÇALIŞMALARI SONA ERDİ

ULUSLAR ARASI İLETİŞİM VE MEDYA ÇALIŞMALARI SONA ERDİDokuzuncu oturumda konuşan Heaven Crawley, Stephen Drinkwater ve Rukhsana Kauser, İngiltere kamuoyunda mültecilere yönelik değişimleri anlattı. Bozena Sojka, Kıbrıs’ta “öteki” olarak görülenlerle yaşanan deneyimler üzerinde durdu. Latefa Narriman Guemar ise ırkçılığın mülteci kadınların ruh sağlığı üzerindeki etkilerini anlattı.

Onuncu oturumda Arzu Reis ve Halil Duranay, Kıbrıs Türk toplumunun varolma kaygıları hakkında konuştu. Nihan Aytekin,  reklâmlarda güç savaşının nasıl ele alındığını irdeledi. Seher Seylan ise seçim kampanyalarında kullanılan nefret söylemi üzerinde durdu.

On birinci oturumda Dilruba Çatalbaş ve Tolga Çevikel, gazetelerde yayımlanan okur yorumlarında çatışma ve kutuplaşma eksenlerini irdeledi. Barış Çoban ve Berrin Yanıkkaya, alternatif medyanın barış gazeteciliği olanaklarını ele aldı. Derya Erdem, barış gazeteciliğinin gerekliliği üzerinde durdu. Yonca Aybay ise, genç kız dergileri üzerine konuştu.

Konferansın son günü yapılan oturumunda Fran Hassencahl, kara mayınları kurbanlarının sinemada temsili konusunda bir sunum yaptı. Melek Atabey, Reha Erdem’in filmlerinde insan-hayvan ilişkisini ele aldı. “İnsan” ve “hayvan” kategorilerinin birbirine karşıt gibi sunulmasını ve doğaya insan-merkezli bakışı eleştiren Atabey, Reha Erdem’in hayvanlara post-hümanist bir dille yaklaşan ender yönetmenlerden biri olduğunu kaydetti. Barış Kılıçbay ise, Karamuk adlı filmi kimlik arayışı, affetme ve melankoli boyutunda irdeledi.

Konferans hakkında bir açıklama yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, DAÜ İletişim Fakültesi olarak barış konulu uluslararası konferanslar dizisinin üçüncüsünü başarıyla tamamlamaktan mutluluk duyduğunu, bu hassas konu üzerinde çalışmaya ve yeni projeler üretmeye devam edeceklerini belirtti. Prof. Dr. İrvan, “Fakülte olarak, barış süreçlerinde medyanın oynayabileceği olumlu rolü vurgulamaya ve gazetecileri bu yönde teşvik etmeye devam edeceğiz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ULUSLAR ARASI İLETİŞİM VE MEDYA ÇALIŞMALARI SONA ERDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin