VAKFIKEBİR “TAŞ FIRIN EKMEĞİ” KARATAŞ’TA

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

VAKFIKEBİR “TAŞ FIRIN EKMEĞİ” KARATAŞ’TATürkiye’de ve dünyada sofraların baş tacı olmuş “Taş Fırın Ekmeği” artık Gaziantep Karataş’ta Vakfıkebirli ustaların elinden halka gerçek tadı ve lezzetti ile satışa sunulacak.

Vakfıkebir Taş Fırın Ekmeği geçmişi, fırını, pişirilmesi, şekli, tadı ve bayatlamayan özelliği ile yalnızca Türkiye’de değil dünyada da eşi olmayan tek ekmek olma özelliğini taşıyor. Gaziantep Karataş’ta hizmete giren “Küçükarslanlar Ekmek Dünyası” GNC Medyanın düzenlediği muhteşem organizasyonla hizmete açıldı.

Vakfıkebirli ustaların fırına koyduğu Karadeniz ekmeği hünerli ellerde şekil alarak halka sunuldu. Gazianteplilerin beğenisine sunulan ekmek yoğun ilgi gördü.

Küçükarslanlar Ekmek Dünyası işletme sorumlusu Bülent Küçükarslan Karadeniz ekmeğinin özelliklerine değinerek “gerçek Karadeniz ekmeğinin tadı ancak gerçek ustaların elinde şekil bulur” dedi.

Küçükarslan,  “Gaziantep’te hizmet vermeye başlayan fırınımız gerçek Karadeniz ekmeği ile halkın beğenisini kazanacak. Gaziantepliler genellikle tırnak pide kullanıyor. Uzun yıllardır Gaziantep’te yaşıyoruz. Dünyaca ünlü Karadeniz ekmeğini burada üretmek ve Gazianteplilere tanıtmak istedik. Karadeniz ekmeği yani taş fırın ekmeği tadımlık değil doyumluktur. Ekmeklerin pişirme süresi uzun olduğu için dış kabuğu kalın ve içi yumuşaktır. Dayanma süresi uygun koşullarda saklandığı zaman oldukça uzundur. Yaklaşık 10-15 gün bayatlamaz. Odun ekmeğinde pişen Karadeniz ekmeği ekşi maya, sirke, su ve unla yoğrulur ve mayalandıktan sonra taş fırında pişirilir. Biz ekmeğimizi %100 buğday unu ile yaparız aksi takdirde rengi ve tadı bozulur. Keskin bıçak kullanıldığında ufalanmaz ve doyurucudur” diyerek tüm Gazianteplileri KÜÇÜKARSLAN EKMEK DÜNYASI”na davet etti.

VAKFIKEBİR “TAŞ FIRIN EKMEĞİ” KARATAŞ’TAKüçükarslan, Sofraların baş tacı ekmekte yeni dönemin başladığının altını çizerek,  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürürlüğü konulan düzenleme ile ekmekteki kepek oranı yüzde 60 civarında arttırıldığını ve buğday unu kullanılma zorunluluğu getirildiğini belirtti. Yeni düzenleme ile ekmek üretiminde kalitenin artacağını söyleyen Küçükarslan tüketicilerden Karadeniz ekmeği alırken kokusuna ve rengine dikkat etmelerini istedi.

İŞİN USTASI VAKFIKEBİR’DEN

Küçükarslanlar Ekmek Dünyası işletme sorumlusu yaptığı açıklamada Karadeniz ekmeğinin tarihinden bahsederek şunları söyledi; “Yayla kültürü gereği hayvancılıkla uğraşan ve ilkbaharda yaylaya çıkan aileler 2-3 gün süren yayla yolculuğu yaparlar. Bu sebeple bayatlamayan ekmeğe duyulan ihtiyaç sonucu “Taş Fırın Ekmeği” ortaya çıkar. Yüzyıllarca yayla kültürünün hâkim olduğu yerlerde bu tür ekmekler üretilir. Geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan bu ekmek bugün ülkemizin her yanında üretilmesine ve Trabzon Ekmeği olarak bilinmesine rağmen aslına uygun üretimin yapıldığı tek yer Vakfıkebir’dir. Taş fırın ekmeğini özel kılan pişirildiği fırın başta olmak üzere, suyu, odunu, unu, mayası, havası, şekli, ağırlığı ve pişiren ustasıdır. Bu nedenledir ki ülkemizin her yanında üretilmesine rağmen Vakfıkebir standardı hiçbir zaman yakalanamamaktadır. Bundan dolayı ustalarımız VAKFIKEBİR’den gelmiş işin gerçek sahipleridir. Tüm Gazianteplilere hayırlı uğurlu olsun.”

Açılışta halka tanıtılan Taş Fırın Ekmeği kısa sürede satıldı. Açılışa davetli konuklar verilen kokteyl sonrası Karadeniz Türküleri eşliğinde doyasıya eğlendi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
VAKFIKEBİR “TAŞ FIRIN EKMEĞİ” KARATAŞ’TA

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin